Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Má smysl si něco plánovat nebo je lepší žít ze dne na den?

1. 1. 2012 7:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 2. do 8. ledna 2012.


» Proglas

Katecheze v dějinách a současnosti pokračuje další částí v pondělí 2. ledna. V 16.00 hovoříme o katechetickém přístupu a o doprovázení člověka na cestě víry.

Noční linku v pondělí 2. ledna moderuje Antonín Žolnerčík. Do kontaktního pořadu s podtitulem Na Nový rok o slepičí krok, na Tři krále o tři dále… se můžete zapojit také vy – prostřednictvím mailu či telefonu. Vysíláme od 22.30.

Magazín pro maminky Kafemlýnek vysíláme v úterý 3. ledna v 9.30. Tentokrát se zamyslíme nad předsevzetími. Má smysl něco většího si plánovat nebo je lepší žít ze dne na den?

Barvínkův zpěvník funguje už pět let. Za tu dobu nabídl více než 150 písniček – které z nich se vám nejvíce líbily, prozradí novoroční Barvínek v úterý 3. ledna v 16.00.

Středisko Samaritán v Olomouci se dlouhodobě zabývá pomocí lidem bez domova. Základní službou střediska, hojně využívanou zejména v zimním období, je poskytování noclehů. O tom, co motivuje pracovníky starat se o bezdomovce, i o aktuální nabídce služeb, uslyšíte v pořadu Marka Chvátala v úterý 3. ledna ve 22.00.

Folklorní okénko přinese ve středu 4. ledna pořad o romské kultuře a hudbě převzatý od slovenského radia Lumen. Hostem bude etnomuzikoložka Jana Belišová, vysíláme v 16.55.

Magazín Pod slunečníkem nabízí ve čtvrtek 5. ledna setkání s hercem Igorem Dostálkem, který se mimo jiné věnuje japonské divadelní frašce kjógen a už několikrát zemi vycházejícího slunce navštívil. Uvádíme od 9.30.

Týdeník Hrajte, kapely! nabízí ve čtvrtek 5. ledna reprízu pořadu s názvem Putování po Valašsku. Písně z dílny Františka Maňase, Václava Maňase staršího a mladšího uslyšíte v 16.55.

Pořad ostravského studia uvedeme ve čtvrtek 5. ledna ve 22.00. O hvězdách, o natáčení vzdělávacího pořadu Hlubinami vesmíru i o plánech do budoucna bude hovořit Jindřich Suchánek, zaměstnanec Metropolitní kapituly v Olomouci.

Katechismus katolické církve naladíte v pátek 6. ledna v 9.30. Pokračujeme výkladem křesťanského Desatera, tentokrát se zaměříme na osmé přikázání.

Teologie služby je poměrně novým studijním oborem, který nabízí Teologická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Snaží se objevit souvislost mezi pravdami víry a všedním životem, je určen především těm, kdo pracují v pomáhajících profesích. Více o teologii služby se dozvíte v rozhovoru s docentem Tomášem Matulou, děkanem Teologické fakulty. Vysíláme v rámci pořadu Všimli jsme si v pátek 6. ledna v 16.00.

Hostem Kláry Beránkové v pořadu Oktáva bude Peter Vrábel, dirigent Orchestru Berg. V pátek 6. ledna v 16.55 představí své hudební uskupení a jeho program v novém roce.

Milan Tesař se v pořadu Slyšte, lidé! bude tentokrát věnovat svým nejoblíbenějším zahraničním albům z roku 2011. Těšit se můžete na izraelského kontrabasistu Avishaie Cohena, na skupinu R. E. M., na britsko-gambijský projekt JuJu, na Paula Simona nebo na islandskou kapelu Árstíđir. Přehled nejlepších alb roku 2011 na světové scéně zachytíte v sobotu 7. ledna v 19.15. 

V neděli s datem 8. ledna představí Marie Blažková nové knihy z nakladatelství Refugium. Pravidelnou Knihovničku naladíte ve 13.20.

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 3. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 5. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 6. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 8. prosince v 9.00 mši svatou z kostela z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe


Již tradičně se TV Noe vydává na Putování po evropských klášterech. V dalším díle dokumentu se podívá do Benediktýnského kláštera v Lovani v Belgii. Sledujte v úterý 3. ledna v 20:00.


Jak bojuje Afrika se zákeřnou nemocí AIDS? Dívejte se na dokument Lék na AIDS ve středu 4. ledna v 17:25.

Jaký odkaz nám zanechala sv. Terezie z Lisieux? Modlitba vychází ze srdce, znamená pro mě pohlédnutí k nebi. Poselství svatých sledujte v pátek 6. ledna v 19:45.

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1258×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka