Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Poslední pocta Havlovi; Kubě "měkne"; podstata křesťanské politiky

26. 1. 2012 0:00

Aneb co přináší další číslo Katolického týdeníku a vy si můžete přečíst online.

Vatikán prokázal Havlovi poslední poctu
Dle tamních zvyklostí sloužil děkan kardinálského sboru Angelo Sodano zádušní mši svatou ve svatopetrském chrámu právě třicet dní od smrti někdejšího českého prezidenta. O události přímo z místa referuje titulní strana. Stejně tak o modlitebním setkání Židů a křesťanů v plzeňské synagoze, které připomnělo sedmdesáté výročí tří transportů plzeňských Židů do nacistických vyhlazovacích a koncentračních táborů.

Domácí rubrika dále přibližuje 400. výročí od smrti Rudolfa II. a připomíná jubileum, na které se chystá Svatý Hostýn. Zahraniční zpravodajství mapuje dění na Kubě v souvislosti s plánovanou návštěvou Benedikta XVI. na „ostrově svobody“, dále připomíná Rok víry a přináší také rozhovor s jedním z největších teologů současnosti, arcibiskupem Brunem Fortem.

Ratibořice: vítejte uprostřed děje Babičky
„Šťastná to žena,“ pravila paní kněžna… Právě tak vykreslila svoji babičku Božena Němcová. Barbora Panklová, později Božena Němcová, zemřela právě před 150 lety. Co se od té doby prakticky nezměnilo, jsou kulisy, do nichž děj svého ústředního příběhu – tedy Babičky – umístila: navštívili jsme Ratibořice. Objevné nahlédnutí do života této ženy nabízí téma KT.

Perspektivy se věnují politice hodnot. Čím se má vyznačovat křesťanská politika?

Po generaci Listopadu přichází generace pragmatiků

Noviny uzavírá rozhovor se slovenským politikem a někdejším disidentem Františkem Mikloškem, který reflektuje svůj život i svou roli v procesu blahořečení židovských konvertitů Munkových.

 

Zobrazeno 1077×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka