Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Proč lidé chodí do kostela, další kardinál, dopady vládních reforem...

12. 1. 2012 0:00

Homílie: Proč lidé chodí do kostela?

Zprávou číslo jedna nového vydání KT je oznámení Benedikta XVI., že pražská arcidiecéze a česká církev bude mít od 18. února dva kardinály. K Miloslavu Vlkovi přibude ještě český primas Dominik Duka. Co ho čeká, jaké budou jeho úkoly a jaké jsou reakce? A jací byli kardinálové v moderních českých dějinách? Co udělat pokud se chcete zúčastnit slavnostního jmenování? To vše lze nalézt ve druhém letošním vydání KT.

Vládou přerušené jednání o církevním majetku a Tříkrálová sbírka – to jsou dvě témata, kterými žila v minulém týdnu církev v Česku, a proto je přibližuje domácí zpravodajství.

O napjaté situaci v Nigérii, kde teče krev křesťanů, o zatčení známého mnicha a dopadu ekonomické krize na život církve informuje zahraniční rubrika.

Tematická dvoustrana nese název „Dopady vládních reforem“. Co všechno se od ledna změní, o jaké reformy se vlastně jedná? Jak se žije a bude žít početné rodině? Co k tématu říká sociální učení církve?

 

Kulturní rubrika přináší recenzi filmu Lurdy, příběhu o čekání na zázrak.

Přílohu Perspektivy otevírá text teologa P. Aleše Opatrného Věřím ve vzkříšení těla a život věčný – pastorální pohled na poslední věci člověka. Aktuálně se ohlíží také za zesnulým spisovatelem Josefem Škvoreckým.

Příště:

  • Výročí jedné z nejvýznamnějších českých spisovatelek
  • Babiččino údolí po 150 letech
  • Rozhovor s biskupem Josefem Hrdličkou
Zobrazeno 1430×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka