Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Prosazuje naše společnost a církev dostatečně ekologické myšlení?

29. 1. 2012 9:50

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 30. ledna do 5. února 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Pořad TWR Stopy nabídne svědectví mladé ženy, jíž život dlouho nepřinášel naplnění a která v krizi propadla také alkoholu. Jak nakonec našla cestu k Bohu a víře, uslyšíte v pondělí 30. ledna v 9.15.

 

V běžném životě se církev stává společenstvím tam, kde se shromažďuje, aby naslouchala Božímu slovu, slavila eucharistii a jejich působením se neustále obnovovala. Jak k tomu, aby taková činnost přinášela plody, přispívá katecheze, se dozvíte v další části vzdělávacího seriálu Katecheze v dějinách a současnosti. Vysíláme v pondělí 30. ledna v 16.00.

 

Pro vaše bolesti, pro vaše starosti, modleme se spolu. Takový je podtitul Noční linky, kterou na Proglasu nabídneme v pondělí 30. ledna ve 22.30. Na vaše telefonáty, maily či SMSky se těší otec Martin Holík.

 

Před branami Jericha se můžete ocitnout spolu s Lídou Hojkovou, autorkou relace TWR Tichá pošta. Jako inspiraci pro svou úvahu si vybrala starozákonní postavu Jozua. Naladíte v úterý 31. ledna v 9.15.

 

Magazín Kafemlýnek vysíláme v úterý 31. ledna. O dluzích, které se těžko splácí, bude vyprávět paní Zuzana, která se do velkých finančních potíží dostala kvůli nezdařenému podnikání svého manžela. Svědectví o tom, že těžkosti je lépe zavčas řešit, než přecházet, uslyšíte v 9.30.

 

Na Světový den mládeže do Madridu se poutníci dostávali nejrůznějšími způsoby. Vypravil se tam taky Zdeněk Sigmund – ale 3000 kilometrů urazil na koloběžce. Více uslyšíte v Barvínku v úterý 31. ledna v 16.00.

 

O Matce Tereze a jejím životním poselství lásky uvažuje Karel Řežábek v pořadu TWR Zrcadlo. Poslouchejte ve středu 1. února od 9.15.

 

Každý člověk touží po přijetí. Potřebujeme ujištění, že navzdory svým selháním neztrácíme pro druhé hodnotu a důležitost. Jak komunikovat s druhými a jak nacházet cestu k nim i sobě sama, prozradí psycholožka Milena Mikulková. Nalaďte si Dopoledne s Magdou Hauserovou ve středu 1. února v 9.30. 

 

Ve Folklorním okénku ve středu 1. února nabídneme záznam z koncertu k osmdesátinám Luboše Holého z Divadla Husa na provázku, který se konal 10. října 2010. Vzpomeneme tak osobnost vynikajícího horňáckého zpěváka Luboše Holého, od jehož smrti v těchto dnech uplyne rok. Naladíte v 16.55.

 

Pouť k sobě samému - to je podtitul dalšího vydání magazínu Pod slunečníkem. O cestě do Litmanové, na Ukrajinu a k sobě povypráví Karel Kratochvil. Vysíláme ve čtvrtek 2. února od 9.30.

 

K návštěvě Lurdské jeskyně v Bělském lese vás ve čtvrtek 2. února pozve Antonín Žolnerčík z ostravského studia. Naladíte ve 22.00.

 

Kněz Antonín Šuránek, spirituál kněžského semináře v Olomouci, spisovatel, básník a politický vězeň, zemřel v pověsti svatosti v roce 1982. Beatifikačním procesem P. Šuránka se od června loňského roku zabývá Římská kongregace pro svatořečení. Více informací přineseme v pořadu Všimli jsme si v pátek  3. února v 16.00.

 

Kniha Chatrč kanadského misionáře Paula Younga je příběhem o tom, jak člověk tváří v tvář zlu nalézá sebe sama. Více se dozvíte v Knihovničce Proglasu v neděli 5. února ve 13.20.

 

Pořad Křesťan a svět uslyšíte v neděli 5. února v 17.00. Publicista a předseda mediální komise Ekumenické rady církví v ČR Petr Vaďura vypráví o své cestě k Bohu a o své cestě s Bohem.

 

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 31. ledna v 18.00 mši svatou prostřednictvím slovenského radia Lumen, ve čtvrtek 2. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 3. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 5. února v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Kraljeva Sutěska je pouze jedním z mnoha příkladů míst, ze kterých byli Chorvaté z Bosny a Hercegoviny vyštváni a donuceni opustit je. Osudy chorvatských katolíků sledujte v pořadu Věrni Kristu v pondělí 30. ledna ve 20:00.

Jan Pavel II. se vyznačoval mimořádným nadšením a vírou. Zavzpomínejme společně na jeho pontifikát v úterý 31. ledna v 8:55.

Prosazuje naše společnost a církev dostatečně ekologické myšlení? I tuto otázku si v pořadu Náš dům v kosmu - ekologie a bioetika položí autor a průvodce Marek Orko Vácha. Více se dozvíte v neděli 5. ledna ve 20:00.

Zobrazeno 1295×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka