Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Bojíme se islámu? Kláštery a děti. Egypt na křižovatce.

2. 2. 2012 0:00

Tříkrálová sbírka atakuje loňský rekord
Noviny otevírá informace o sčítání Tříkrálové sbírky. Podle posledních údajů přinese i přes ekonomickou krizi rekordní výnos. Obyvatelé České republiky solidarizovali s potřebnými více než v předchozích letech.

 

Egypt se ocitl znovu na křižovatce
Egypt na křižovatce. Právě tam stojí severoafrická země – mezi laickým a islámsky pojatým státem. Jak tuto napjatou situaci vnímají tamní křesťané? V Indii vzpomínali na českého misionáře P. Jana Meda. Jakou stopu zanechal v této daleké zemi, se dozvíte v zahraničním zpravodajství.

 

Náboženství, které překonává rozdíly mezi lidmi
Tematická dvoustrana nese titul Bojíme se islámu? Islám představuje pro křesťany stálou výzvu. I proto bychom neměli propadat černobílému pohledu a různým předsudkům.

 

Klášter: dětem vstup povolen
Rodinná příloha Doma přináší téma Kláštery a děti – Jak to jde dohromady? Omalovánky, knihovna, florbal či keramická pec. I tak může vypadat pozvání, které dětem a rodičům nabízejí české kláštery.

 

 

 

 

Kulturní rubrika přibližuje film Soukromý vesmír. Svůj nový snímek natáčela Helena Třeštíková 37 let a podařilo se jí zachytit život jedné české rodiny od 70. let až do současnosti.

Konečně jsem pochopil, k čemu spěji
Noviny uzavírá rozhovor s vedoucím instruktorem výcvikového oddělení Útvaru rychlého nasazení, generálním prefektem Křesťanské policejní asociace a trvalým jáhnem, který káže v kostele – Jiřím Laňkou.

Zobrazeno 1592×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka