Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jak přežít zimu v kostele? Velkolfim o věrozvěstech.

9. 2. 2012 0:00

...žena v církvi, katolík a ochrana životního prostředí a mnohem víc v aktuálním čísle KT a můžete si přečíst online.


Jak přežít zimu v kostele?
Vedle potíží s tuhou zimou, si KT všímá chystaného velkofilmu o věrozvěstech. Kulturní událostí prvního řádu má být připrvovaný velkofilm, jehož uvedení je plánováno k příležitosti 1 150. výročí příchodu soluňských bratří na Velkou Moravu.

 

Zahraniční zpravodajství tentokrát přináší jubileum anglické královny, jež patrně zastíní i příští letní olympijské hry. Letos zažije Londýn ještě jednu velkolepou událost – oslavy diamantového výročí panování královny Alžběty II.

Den pastorační asistentky by mohl být dvojnásobný
Tematická dvoustrana aktuálního čísla KT je věnována ženám. Mají ženy v církvi dostatečný prostor? Je žena v církvi vnímána dosud jako cosi atypického? A jak zde své místo vidí ženy samy?

 

A Bůh viděl, že je to velmi dobré...
Příloha Perspektivy přináší téma Víra a ekologie. Jaká je úloha křesťanů v ochraně životního prostředí? Měli by katolíci usednout k jednomu stolu s dnešními ekology?
 

Kulturní rubrika představuje divadelní hru Černá Madona Brněnská disponující motivem mariánské legendy o zázračné záchraně města před Švédy, kterou na svých prknech uvádí brněnské Mahenovo divadlo.

Na návštěvu zavítal KT tentokráte do neklidného prostředí Rumburka. Jak zdejší sociální napětí vnímají místní salesiáni?

Uvnitř listu čtenáři dále naleznou televizní přílohu a speciální čtyřstranu věnovanou Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského pod pražským Petřínem.

Zbraň s sebou nenosím, tolik místa v kabelce nemám
S LENKOU MARUŠKOVOU, reprezentantkou České republiky ve sportovní střelbě, jsme si povídali nejen o audienci u arcibiskupa Dominika Duky.

Zobrazeno 1218×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka