Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jak se k trestu smrti staví jezuité?

5. 2. 2012 17:07

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 6. do 12. února 2012.


» Proglas

Bůh je láska a máme-li Ho tedy oslavovat, znamená to, že musíme milovat. To tvrdí Dávid Kováč ze slovenského Martina, kterého Bůh dovedl až do Čech, aby zjistil, že Bohu chce odevzdat celý svůj život. Více uslyšíte v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání  v pondělí 6. února v 9.15.

 

Řekne-li se katecheze, většina lidí si představí, že jde o výuku náboženství na škole. Ve skutečnosti je ale mezi výukou náboženství a katechezí v pravém slova smyslu rozdíl. Více prozradíme v další části vzdělávacího cyklu Katecheze v dějinách a současnosti v pondělí 6. února v 16.00.

 

Naše putování s nejmladším izraelským generálem dávnověku, Jozuem, se završuje. V úterý 7. února v 9.15 staneme spolu s Jozuem a vojskem Izraelců před branami Jericha. Tichou poštu vám posílá Lída Hojková, redaktorka TWR.

 

V úterý 7. února přinese Kafemlýnek reprízu rozhovoru s docentem Rudolfem Smahelem na téma otcovství. Jak se utváří zdravý vztah mezi otcem a synem a jaká je jeho ideální i patologická podoba, uslyšíte od 9.30.

 

Magazín pro děti Barvínek zachytíte v úterý 7. února. O dětském časopisu Nezbeda, který letos vstoupil do 21. ročníku, se budeme bavit s jeho tvůrci – Vítězslavem Koutníkem a Leošem Hrdličkou. Poslouchejte v 16.00.

 

Volný cyklus Osobnosti arcidiecéze Olomouc pokračuje v úterý 7. února. Ve 22.00 bude řeč o Ludwigu van Beethovenovi a jeho přátelství s olomouckým arcibiskupem Josephem Johannem Rainerem, které Beethovena inspirovalo ke zkomponování Velké mše D dur.

 

V první části seriálu Než zazvoní zvonec vás čeká úplně nový začátek, ve kterém se dozvíte, jak to bylo s žádostí prince Radka o ruku princezny Terezky. Pokud jste zamilovaní, tak v pohádce uslyšíte Melounovy velmi zajímavé rady pro usnadnění hledání toho pravého! Poslouchejte ve středu 8. února v 16.00.

 

Na sklonku roku 2011 byla vydána dlouho očekávaná monografie Plzeňsko v lidové písni. Autor publikace, etnomuzikolog a hudební pedagog Zdeněk Vejvoda představí obsah i proces vzniku nové monografie a podobu jejího druhého dílu. Nalaďte si Folklorní okénko ve středu 8. února v 16.55.

 

Tancem a zvukem akordeonu rozezníme další vydání magazínu Pod slunečníkem. O životě v rytmu tanga hovoří tanečníci Markéta Růžičková a David Lang a také akordeonista Petr Zámečník. Naladíte ve čtvrtek 9. února v 9.30.

 

Týdeník Hrajte, kapely! přinese ve čtvrtek 9. února profil dechové hudby Stříbrňanka – krojované moravské kapely, která hraje moravskou i českou lidovou hudbu, koncertní i taneční skladby. Pořad připravuje na 16.55 Kateřina Kovaříková. tento pořad mimořádně reprizujeme o týden později, tedy ve čtvrtek 16. února ve stejný čas.

 

Jak funguje pražské pastorační středisko a jaké nové impulsy chce do jeho činnosti přinést nový ředitel P. Michal Němeček? Dozvíte se v rozhovoru Pavla Smolka ve čtvrtek 9. února ve 22.00.

 

Cyklus Poselství osobností křesťanské Evropy se ve druhé části zaměří na život Karla Velikého, franckého krále a prvního středověkého císaře. Vysíláme v pátek 10. února v 9.30.

 

Letos v létě se ve Žďáru nad Sázavou uskuteční Celostátní setkání mládeže. O setkání samotném i o Fóru mládeže, které mu bude předcházet, hovoříme s ředitelem Sekce pro mládež P. Jendou Balíkem. Zařazujeme v rámci relace Všimli jsme si v pátek 10. února v 16.00.

 

Existuje nějaký "návod k obrácení", jehož jednoduchou aplikací by křesťané dosahovali naplnění Ježíšovy výzvy? Hostem Lucie Endlicherové v pořadu Na sobotní frekvenci Proglasu bude Jiří Šenigl, pastor sboru Slovo života v Jihlavě. Naladíte v sobotu 11. února v 8.00.

 

„Ještě si přiťukneme a vypijem to tiše“ – to je název medailonu brněnského básníka Jana Skácela. Ten zařazujeme v souvislosti s 90. výročím jeho narození, které uplynulo v těchto dnech. Připravila Hana Svanovská. Vysíláme v sobotu 11. února v 17.00 hodin.

 

V Knihovničce Proglasu představí Marie Blažková novou knihu rozhovorů s kardinálem Dominikem Dukou Tradice, která je výzvou, kterou vydalo nakladatelství Portál. Naladíte v neděli 12. února ve 13.20.

 

Relaci Křesťan a svět vysíláme také v neděli 12. února v 17.00. Hovořit budeme o historických hudebních nástrojích s jejich výrobcem Pavlem Čípem.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 7. února v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 9. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 10. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 12. února v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně. 

 


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe


Když Zdenka na vlastní oči viděla, v jakém stavu přinášejí kněze z vyšetřovacích vazeb do nemocnice, pocítila touhu za jejich záchranu obětovat svůj život... Vyprávění o první blahoslavené Slovence Zdence Schelingové sledujte v pondělí 6. února v 19:40.

 

Pojďte spolu s TV Noe chválit Pána! Připojte se ve středu 8. února k živému vysílání  Večeru chval.

 

Jak se k trestu smrti staví jezuité? Otec Gregory J. O´Meara, jezuita a profesor práva, nás uvede do zanícené diskuse na téma trestu smrti z historického, právního a morálního hlediska. Sledujte pořad Jezuité o: Trest smrti v sobotu 11. února ve 20:55.


Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1221×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka