Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jaká je kultura v Japonsku?

12. 2. 2012 18:45

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 13. února do 19. února 2012.


» Proglas

Pod pojmem katecheze byla donedávna chápána systematická výuka víry. S tím souvisela i příprava dětí na přijetí svátostí. O výuce náboženství, jejích osnovách a postupech se dozvíte ve vzdělávacím pořadu Katecheze v dějinách a současnosti. Zachytíte v pondělí 13. února v 16.00.

 

Měsíčník Dotýkání světla přiblíží spiritualitu, historii a současnosti české provincie Congregatio Jesu. Poslouchejte v pondělí 13. února ve 22.00.

 

Začal národní týden manželství. Lída Hojková z redakce TWR proto v Tiché poště přemýšlí o podstatě manželství a o tom, jaké plány má Bůh pro jednotlivce. Zachytíte v úterý 14. února v 9.15.

 

Kafemlýnek je magazín věnovaný v prvé řadě maminkám na mateřské dovolené. Zachytíte ho pravidelně v úterý v 9.30. 14. 2. se vypravíme do Izraele. Romantické představy o Betlémě se od současné podoby života v tomto městě velmi liší. Jak se žije v Betlémě, jak obstojí křesťanská rodina v tomto multináboženském městě, si budeme povídat s Marcelou Janinehovu. Manželka palestinského křesťana-lékaře zde žije a vychovává své děti už pětatřicet let. Redaktorka Ivana Horáková také nabídne soutěže o knihy, pozve k mikrofonu Vaše děti za pomoci básničky nebo písničky a závěrem Vás pozve na Kurz láskyplné komunikace.

 

Pořad litoměřického studia vysíláme v úterý 14. února ve 22.00. Katedrálou sv. Štěpána v Litoměřicích nás provede P. Jiří Hladík.

 

Hostem Magdy Hauserové v pořadu Vítejte, senioři! bude Ivan Huvar, primář gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice Milosrdných bratří v Brně. Rozhovor věnujeme období klimakteria a potížím s ním spojenými. Zachytíte ve středu 15. února v 9.30.

 

Do Zlatého království přilétne děsivý a ukrutný drak, který si žádá k obědu princeznu Marušku. Jako na zavolanou přichází princi Radkovi na pomoc tajemný princ Terebiáš. Společně pak budou čelit ještě větší hrozbě! Jaké? To se dozvíte ve středu 15. února. Seriál Než zazvoní zvonec začíná v 16.00.

 

Dalším účastníkem projektu "Muzikanti, to sú chlapci!" je cimbálová muzika Primáš z Boleradic. Písně z Hanáckého Slovácka budou pro vás hrát v živém vysílání Folklorního okénka z brněnského studia Proglasu - naladíte ve středu 15. února v 16.55.

 

V novém složení a s novými písněmi se v našem studiu představí brněnská skupina Nebeztebe. Koncert kapely, která sama sebe řadí na pomezí etna, funku a energické identity, uslyšíte ve čtvrtek 16. února v 19.15. Prostřednictvím hudebního pořadu Jak se vám líbí tak můžete, alespoň po rozhlasových vlnách, rozšířit publikum tohoto živelného ansámblu.

 

Historik Vojtěch Vlček spolupracuje s Českou křesťanskou akademií v Praze na výzkumu perzekuce řeholí a diecézních kněží v období komunistické totality. Je autorem řady knih, nejnovějším vydaným titulem je kniha Totalitám navzdory, Rozhovor s Vojtěchem Vlčkem odvysíláme ve čtvrtek 16. února ve 22.00.

 

V pátek 17. února v 9.30 uslyšíte další část vzdělávacího cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy. Pořad nese podtitul Opatství Cluny aneb Modlící se Evropa.

 

Charita jako místo evangelizace – to je podtitul pořadu Všimli jsme si, který představí výsledky výzkumu mezi pracovníky plzeňské Diecézní charity. Výzkum zjišťoval, jak pracovníci charity pojímají svou práci vzhledem ke své religiozitě a příslušnosti k církvím. Poslouchejte v pátek 17. února v 16.00.

 

Svůj životní příběh – v mnohém úplně obyčejný – představí v relaci TWR Na sobotní frekvenci Proglasu Anna Nováková. Jaké bylo první setkání s Bohem a k čemu v jejím životě vedlo, uslyšíte v sobotu 18. února v 8.00.

 

V sobotu 18. 2. od 17.00 vstoupí do vysílání českobudějovické studio Jan. Redaktor Petr Pospíšil přiblíží činnost Oblastní Řeckokatolické charity v Českých Budějovicích. Pozornost zaměří především na pomoc cizincům, žijícím na území ČR, která náleží mezi nejdůležitější aktivity této organizace.

 

Sobotní podvečer pokračuje hudebním týdeníkem Slyšte, lidé! Od 19.15 Vám redaktor Milan Tesař nabídne Profil skupiny Čechomor. Představí její loňské studiové album Místečko, věnovat se bude také koncertní nahrávce z Národního divadla a připomene i některé starší nahrávky. Hovořit bude rovněž o spolupráci se zahraničními producenty nebo o tom, jak se muzikanti rozhodovali, jestli mají natočit album koled. Vysíláme 18. 2. s reprízou v úterý 21. 2. od 16.55.

 

V neděli 19. 2. prolistujeme v rámci Knihovničky Proglasu knihu od Anta Bakoviče nazvanou Blahoslavené drinské mučednice. Kniha čtenáře uvádí do dramatické situace na Balkáně na počátku čtyřicátých let 20. století. Je strhující výpovědí očitého svědka o řeholním povolání, o obětavosti sester, za kterou zde na zemi nedostaly žádnou odměnu, ale těší se z ní až v nebi. Naladíte ve 13.20.

 

Rozhovor se známou zuberskou vyšívačkou a spoluzakladatelkou souboru Beskyd paní Vlastou Hrachovcovou přinese relace Křesťan a svět v neděli 19. února v 17.00.

 

Slavnostní nešpory Giuseppeho Rovetty zazní v Koncertu duchovní hudby v neděli 19. února ve 20.30. Uslyšíte je z nahrávky z roku 2003, kterou pořídil soubor Cantus Cölln pod vedením Konrada Junghänela.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 14. února v 18.00 mši svatou za nemocné přátele, posluchače Proglasu z našeho studia, ve čtvrtek 16. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 17. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 19. února v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

Jan Pavel II., Svědek Neviditelného. Dokument sledujte v pondělí 13. února ve 20:00.

Labyrintem víry s Tomášem Halíkem: Oslovit Zachea - rozhovor s profesorem a katolickým knězem Tomášem Halíkem o jeho knize sledujte v úterý 14. února ve 20:30.

Ludvík Armbruster v talkshow televize NOE Cesta k andělům, moderátora a režiséra Otakára Schmidta a režisérky Jany Studničkové hovořil o Japonsku, jeho kultuře a o svém dlouholetém působení v této zemi. Dívejte se ve čtvrtek 16. února v 18:40.


Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1128×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka