Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Je naše pomoc rozvojovým státům dostatečná?

27. 2. 2012 8:47

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 27. února do 4. března 2012.


» Proglas


Jaký je rozdíl mezi předběžným katechumenátem a katechumenátem? Ve vlastním slova smyslu je podmíněný hlavně svobodou dotyčného konvertity. Těmito drobnými nuancemi se budeme zabývat v další části vzdělávacího pořadu Katecheze v dějinách a současnosti. Zachytíte v pondělí 27. února v 16.00.

 

Pořad TWR Život víry nabídne příběh Arjany Shameti. Ze zdravotních důvodů ji lékaři nutili k potratu. Jaké nakonec našla řešení, uslyšíte v pondělí 27. února ve 22.00.

 

Noční linka na téma Mezinárodní rok seniorů - vážně i vesele o tomto životním období je připravena na pondělí 27. února. Od 22.30 se na vaše telefonáty těší někdejší asistentka ředitele Proglasu, čerstvá seniorka Anna Macková.

 

Vdovy – ženy, které potřebují pomoc. Na toto téma bude v Tiché poště hovořit Lída Hojková. Pořad TWR naladíte v úterý 28. února v 9.15.

 

Magazín Kafemlýnek vysíláme v úterý 28. února v 9.30 na téma canisterapie. O tom, jak probíhá výchova a výcvik psa, co taková aktivita vyžaduje a co naopak přináší, hovoříme s hosty ze sdružení Piafa ve Vyškově - s koordinátorkou sociálních služeb Marcelou Zourkovou a pedagožkou Lenkou Obořilovou.

 

V postní době si znovu po roce představíme další povolání, o kterých se píše v Bibli a podíváme se, jak se tyto profese změnily během staletí. Jako první si v Barvínku představíme biblické pastýře. Vysíláme v úterý 28. února od 16.00.

 

Pořad královéhradeckého studia vysíláme v úterý 28. února ve 22.00. Uslyšíte druhou část rozhovoru o osudech lidí po II. světové válce na Podkarpatské Rusi.

 

Král Železného království – Krutimor Kostěj Černý se v další části seriálu Než zazvoní zvonec uchází o ruku princezny Marušky. Je jasné, jakou dostane odpověď. Nicméně Krutimor není z těch, který by se vzdával po prvním neúspěchu. Propukne válka nebo princezny čeká ještě něco horšího? Opravdové pohádkové drama čekejte ve středu 29. února v 16.00.

 

Hostem Heleny Bretfeldové ve Folklorním okénku bude cimbalista, zpěvák a etnomuzikolog Jaromír Nečas, který v těchto dnech slaví 90. narozeniny. Rozhovor s čerstvým jubilantem, propagátorem lidové písně a osobitým vypravěčem uslyšíte ve středu 29. února v 16.55.

 

Skupina Epy de Mye se na svém novém albu Maso! představuje v novém složení a s novým stylem – přednost dává folkrocku. S kontrabasistkou Lucií Cíchovou budeme hovořit v pořadu Jak se vám líbí ve středu 29. února v 19.15.

 

Ve čtvrtek 1. března přivítáme v magazínu Pod slunečníkem kováře pana Miloše Zlámala. O svém řemeslu a o své cestě životem bude vyprávět v 9.30.

 

Není Jeseník jako Jeseník – to je podtitul pořadu ostravského studia Hedvika. Navštívíme farnosti Jeseník nad Odrou a Suchdol nad Odrou a pohovoříme s P. Ladislavem Stanečkou. To vše ve čtvrtek 1. března ve 22.00.

 

Hrdý či pyšný může být podle Bible jen blázen. O hrdosti přemýšlí v svém úvahovém pořadu Rýmování o životě Miroslav Kubíček. Vysíláme v pátek 2. března v 9.15.

 

V pátek 2. března v 9.30 uslyšíte další část vzdělávacího cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy. Pořad nese podtitul Jana z Arku aneb odvaha dětí Božích.

 

V pátek 2. března v 16.00 uvedeme v rámci pořadu Všimli jsme si rozhovor s prodejci časopisu Nový prostor, jehož koupí můžeme podpořit lidi bez domova.

 

Komorní soubor Petrof Piano Trio přichází se svým druhým CD – tentokrát s Mozartovými, Sukovými a Dvořákovými skladbami. Představí se v Oktávě v pátek 2. března v 16.55.

 

Hostem pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu bude Tomáš Mrázek, kazatel sboru Bratrské církve baptistů ze Suchdola nad Odrou. O manželství a jeho krachu z pohledu Bible bude hovořit v sobotu 3. března od 8.00.

 

Knihovnička Proglasu představí nový knižní rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou Tradice, který je výzvou. Připravujeme na neděli 4. března na 13.20.

 

Nedělní pohádka čeká na nejmenší posluchače také 4. března. Ve 14.00 se mohou těšit na vyprávění o krejčíku a hloupém obrovi.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 28. února v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu se studenty brněnských vysokých škol, ve čtvrtek 1. března v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 2. března v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 4. března v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

Během celé postní doby vás na Proglasu zveme k pobožnostem křížové cesty. Naladíte každou středu a pátek po zprávách v 15.00.

 


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

Je naše pomoc rozvojovým státům dostatečná? Kam se dostávají naše peníze? Belgický dokument Naše peníze, jejich osud prozradí více v pondělí 27.2. ve 21:00.

Velehrad patří k nejvýznačnějším poutním místům v České republice. Zkoumejte spolu s TV Noe jeho historii. Sledujte další díl dokumentu Poutní místa v Čechách a na Moravě v úterý 28.2. v 17:20.

Mariánské korunovace v dějinách, dokument u příležitosti 100 let od korunovace sochy Panny Marie Svatohostýnské, sledujte v sobotu 3.3. ve 20:00.

 


Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1088×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka