Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Nejen o církevních restitucích

12. 3. 2012 14:02

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 11. 3. 2012.


» Proglas

Církevně-právní poradna v rámci pořadu Noční linka je připravena na pondělí 12. března. Od 22.30 se na vaše telefonáty těší v ostravském studiu Antonín Žolnerčík.

Magazín Kafemlýnek vysíláme v úterý 13. března od 9.30 na téma jarní magazín aneb MDŽ novém. Připravuje Adriana Růžičková.

Dalším biblickým povoláním, o kterém bude řeč v Barvínku, jsou stanaři. Zmíníme se o putování pouští, o stánku úmluvy, ale i o jednom stanaři z Tarsu. Poslouchejte v úterý 13. března od 16.00.

Od čtvrtku 15. března zařazujeme v rámci Čtení na pokračování reprízu cestovního deníku Vzkříšení v opravdové Africe, který popisuje dokumentační cestu Papežských misijních děl do Zambie v roce 2009. Redaktor Proglasu Filip Breindl zachytil jednotlivá setkání s obyvateli země při bohoslužbách, ve školách i nemocnicích, popsal problémy související s chudobou či obtížnou dostupností vzdělání a zdravotní péče, zaznamenal radostné velikonoční oslavy a přiblížil zážitky z africké přírody na safari. Čtení z deníku Vzkříšení v opravdové Africe poslouchejte každý všední den v 11.05 a ve 21.30.

Relace Všimli jsme si nabídne rozhovor s českým studentem Josefem Říkovským, který loni v létě navštívil Kosovo. Jaký je život a situace tamních obyvatel, ale také jak pomáhá rakouská charita uprchlíkům z Kosova a obětem válečného konfliktu, se dozvíte v pátek 16. března v 16.00. 

Hostem pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu bude Tomáš Kolman, pracovník Křesťanské akademie mladých. Řeč bude především o tom, co může dnešní církev nabídnou mladým lidem, jestli mají mladí zájem a také o tom, co je a jaký smysl má projekt Journey. Poslouchejte v sobotu 17. března od 8.00.

Skupinu Čankišou založili v roce 1999 rockoví muzikanti z Brna. Vymysleli si nejen originální hudební styl, ale také fiktivní jazyk jednonohého lidu Čanki, ve kterém zpívají všechny své písně. Kapelu, která úspěšně koncertuje jak doma, tak v zahraničí, představíme v týdeníku Slyšte, lidé! v sobotu 17. března v 19.15. Opakujeme v úterý 20. března v 16.55.

Literární historik a kritik Vladimír Karfík bude v dalším vydání pořadu Křesťan a svět vzpomínat na nedávno zesnulého spisovatele Josefa Škvoreckého. Poslouchejte v neděli 18. března v 17.00.

Dílo Josepha Haydna Sedm posledních slov Vykupitelových na kříži zazní v rámci Koncertu duchovní hudby v neděli 18. března. Dále jsme pro vás vybrali Tři obrazy z chasidského života pro housle a klavír a melodie k svátku usmíření Jom Kippur od Ernesta Blocha. Naladíte od 20.30.

Během celé postní doby vás na Proglasu zveme k pobožnostem křížové cesty. Naladíte každou středu a pátek po zprávách v 15.00.

 Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

» TV Noe

V úterý 13. března se ve 21.35 můžete projít Labyrintem víry s Tomášem Halíkem.

Kulatý stůl bude tentokrát s časopisem IN!, v pátek 16. 3., ve 20:00.

O církevních restitucích, tedy o vrácení majetku církvím, kterým byl dříve státem zabaven, tzv. znárodněn, si můžete poslechnout pořad s názvem Restituční polemika.

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 880×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka