Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jaké je to žít bez Boha?

4. 3. 2012 10:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 5. do 11. března 2012.


» Proglas

O Bohu všechno věděl, ale potřeboval zažít, jaké je to bez něho. Svůj příběh vám Robert Húšťava poví v relaci TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, která je na programu v pondělí 5. března v 9.15.

 

Jak probíhá bezprostřední příprava na slavení iniciačních svátostí? Jak duchovní přípravu katechumenů podporuje liturgie? To jsou otázky, na které odpovídá docent Ludvík Dřímal z olomoucké teologické fakulty v další části seriálu Katecheze v dějinách a současnosti. Zachytíte v pondělí 5. března v 16.00.

 

Své děti vychovávám sama“ – to je téma Noční linky v pondělí 5. března. Ve 22.30 se na slyšenou těší reverend Jaroslav Kratka.

 

Nepopulární - takový název nese minisérie, kterou pro dobu postní připravila v Tiché poště redaktorka TWR Lída Hojková. Snad je přece v tomto období dobré naslouchat zvěsti, která hladí proti srsti. Psaní Tiché pošty s Jeremiášovými příběhy na vás čeká v úterý 6. března od 9.15.

 

Cyklus Barvínku, věnující se biblickým povoláním kdysi a dnes, vysíláme v úterý 6. března v 16.00. Uslyšíte o povolání zemědělce.

 

Ve středu 14. března vystoupí v Obecním domě v Praze americká jazzová zpěvačka Dianne Reeves. Jako pozvánku jsme pro vás připravili hodinový profil této interpretky – uslyšíte ukázky z jejích sólových alb i společnou skladbu s trumpetistou Terrencem Blanchardem. Naladíte v rámci týdeníku Slyšte, lidé! v repríze, a to v úterý 6. března v 16.55.

 

Teologický konvikt v Olomouci přiblížíme v pořadu studia Radim. V úterý 6. března ve 22.00 bude hostem vysílání spirituál konviktu P. Jan Linhart.

 

Pořad z produkce slovenského radia Lumen Fujaročka moja vysíláme ve středu 7. března v 16.55, v čase Folklorního okénka. Miroslav Baran představí tradiční slovenský lidový dřevěný hudební nástroj, který je na seznamu UNESCO.

 

Ve čtvrtek 8. března hrajeme v dechovkovém pořadu Hrajte, kapely! na vaše přání. Formulář najdete na webových stránkách folklor.proglas.cz. v 16.55 se na slyšenou těší redaktorka Kateřina Kovaříková.

 

O centru pro rodinu v pražské arcidiecézi hovoříme ve čtvrtek 8. března ve 22.00.

 

Poselství osobností křesťanské Evropy pokračuje v pátek 9. března částí věnovanou Františku Saleskému. Zachytíte od 9.30.

 

Misijní společenství Antiochia působí již dvacet let – mladí křesťané a bohoslovci tráví letní prázdniny ve farnostech, aby tu pomáhali a sloužili. Jak se jim to daří? Uslyšíte v pořadu Všimli jsme si v pátek 9. března v 16.00.

 

Na konci března si připomeneme 420. výročí narození Jana Ámose Komenského. Hostem Lucie Endlicherové v pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu bude Jan Hábl, kazatel Církve bratrské. Poslouchejte v sobotu 10. března od 8.00.

 

V Knihovničce Proglasu představí Marie Blažková knihu Gottland polského novináře Mariusze Szygiela. Jedná se o „výbušný“ spis o naší zemi, protože autor v něm reflektuje ožehavá témata novodobých dějin českého národa. Přináší pohled člověka odjinud, pohled neotřelý, nezatížený, který by nás mohl motivovat k opětovnému promýšlení stěžejních pilířů naší národní povahy. Naladíte v neděli 11. března ve 13.20.

 

Relaci Křesťan a svět zachytíte rovněž v neděli 11. března v 17.00. Hostem je literární historik a kritik, bývalý šéfredaktor Literárních novin Vladimír Karfík, který vypráví o své cestě k literatuře.

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 6. března v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu se studenty brněnských vysokých škol, ve čtvrtek 8. března v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 9. března v 18.00 mši svatou z kostela. sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 11. března v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

 

Během celé postní doby vás na Proglasu zveme k pobožnostem křížové cesty. Naladíte každou středu a pátek po zprávách v 15.00.

 

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

Po hladině, cyklus pro mládež o symbolech v mezilidské komunikaci a hledání skrytých významů věcí, sledujte v pondělí 5.3. v 18:05, tentokrát na téma Zrak. Co všechno naše nedokonalé oko ve spolupráci s celou lidskou duší dokáže - ne nadarmo se symboly viděného stávají klíčovými prvky naší komunikace.

V 10. dílu zábavného pořadu pro mládež Exit 316 budeme sledovat chování kluka, který v dětství trpěl šikanou a poněkud ho to poznamenalo. Jak se s tím vypořádat? Sledujte ve středu 7. 3. v 17:00 Misi Drsné chvilky bez záruky.

Končí rok sv. Anežky České. V loňském roce uplynulo 800 let od jejího narození (1211–2011). Bl. Jan Pavel II. o ní řekl: „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o staré, povzbuzovala bezradné, a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději.“Co v ní způsobilo tak velkou touhu po životě v evangelijním ideálu? Sledujte Kulatý stůl: Svatá Anežka a její odkaz v pátek 9. 3. ve 20:00

 

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1048×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka