Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Papež na twitteru, sv. Dominik v katedrále, Železná lady vyhrála další boj

8. 3. 2012 0:00

Ze svatovítské katedrály se rozezní sv. Dominik
Z věží pražské katedrály bude znít sv. Dominik, tedy zvon nesoucí jméno patrona současného pražského arcibiskupa. Ulit byl v minulých dnech v Brodku u Přerova. Více podrobností a snímek přímo z lití zvonu přináší zpravodajská rubrika. Ta se dále věnuje volbám a předvolební situaci u našich východních sousedů – na Slovensku, prožívání postní doby, soutěži ve znalosti Bible, zpřístupnění unikátních dokumentů vatikánských archivů či papežově aktivitě na sociálních sítích.

 

Pan opat si počkal, až to ve mně dozraje
Tematická dvoustrana tentokrát připomíná nedoţité sté narozeniny Bohumila Víta Tajovského, želivského opata, vězně komunistického režimu a jedné z nejvýraznějších osobností české katolické církve dvacátého století. Dvoustranu připravil Aleš Palán, který spolu s dalším redaktorem KT Janem Paulasem opata Víta Tajovského na sklonku devadesátých let pravidelně navštěvovali a natáčeli s ním rozsáhlý rozhovor, který nedávno znovu knižně vyšel v Karmelitánském nakladatelství pod názvem Člověk musí hořeti.

"Železná lady" vyhrála další boj: oscarový
Kulturní rubrika přináší mj. recenzi oscarového filmu o někdejší britské premiérce Margaret Thatcherové Ţelezná lady.

 

Co zbylo z Arabského jara do zimy?
Příloha Perspektivy přináší rozhovor se súdánským biskupem Macramem Maxem Gassisem o islámu a situaci katolíků v Súdánu. Noviny uzavírá rozhovor s Janem Faltzem, lucemburským velvyslancem v ČR.

Jak se vrtá studna na Haiti? Těžko…
Uvnitř listu čtenáři dále naleznou speciální přílohu věnovanou projektu Praga-Haiti.

Zobrazeno 1101×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka