Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Neziskovky bijí na poplach, ministryně kultury vysvětluje selhání, Slovensko zůstává křesťanské

22. 3. 2012 0:00

... rozhovor s hercem Jiřím Mádlem. To vše se můžete přečíst v aktuálním vydání KT online.

Neziskové organizace bijí na poplach
Zpravodajské stránky otevírá článek o krizové situaci v oblasti sociálních služeb. Kvůli chybějící půlmiliardě korun, o kterou ministerstvo letos snížilo své dotace, prý hrozí zánik stovek sociálních služeb – mimo jiné i těch charitních.

Ministryně kultury Alena Hanáková v rozhovoru vysvětluje důvody svého nedávného selhání v pořadu Události komentáře ve věci návrhu zákona o majetkoprávním vyrovnání státu s církvemi.

Zahraniční rubrika se věnuje úmrtí koptského papeže Šenudy III., který ve věku 88 let podlehl rakovině. Výsledky sčítání lidu na Slovensku potvrdily, že Slovensko zůstává dál křesťanské, neboť tři jeho obyvatelé ze čtyř se stále hlásí ke svým církvím.

Na bolest duše léky, slovem i úctou druhých
Tematická dvoustrana otevírá problematiku lidí s duševním onemocněním. Žijí mezi námi, aniž si jejich nemoci všimneme, anebo nás naopak zneklidňují. Už proto bychom o nich měli vědět více.

 

Každý člověk duchovno potřebuje
Kulturní rubrika přináší rozhovor s hercem Jiřím Mádlem, recenzi filmu Čtyři slunce a upozornění na blížící se Velikonoční festival duchovní hudby v Brně.

Příloha Perspektivy přináší zamyšlení Petra Příhody nad vztahem církve a politiky a dále přibližuje věrnost a vzdor biskupa Josefa Hloucha v dobách komunismu.

Uděláme to dnes trošku vtipné, ne?
Do zákulisí natáčení televizního pořadu Uchem jehly dává nahlédnout reportáž Aleše Palána, který s Jiřím Stivínem zavítal na lanškrounskou faru za P. Czendlikem.

 

Mám dojem, že jsem ve Varšavě potkal světce
Noviny uzavírá rozhovor s oceněným redaktorem KT Jaroslavem Šubrtem.

 

Co se raději začít modlit a něco obětovat?
Uvnitř listu čtenáři dále naleznou speciální přílohu Modlitby za nejmenší věnovanou ochraně nenarozeného života.

Zobrazeno 1363×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka