Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Papež z Mexika na Kubu, Jak změnilo setkání mládeže celý život

29. 3. 2012 0:00

Pán Bůh - to je ta postavička z misálku? To vše si můžete přečíst v aktuálním vydání KT a online na internetu.

Poutník naděje oslnil Mexiko
Poutník naděje oslnil Mexiko – právě tam zahájil papež svou další apoštolskou cestu. Mexická návštěva zůstala tak trochu v mediálním stínu cesty Benedikta XVI. na komunistickou Kubu. KT však věnuje pozornost i této části papežovy pouti za katolíky v této části světa. Infomruje o tom zahraniční zpravodajství.

Prahou pochodovali odpůrci potratů
Domácí rubrika si všímá tradičního Pochodu pro život, rozšíření poutní stezky ze Svatého Kopečka přes Svatý Hostýn a Velehrad až na Svatého Antonínka. Stranou zájmu nezůstává ani svatohostýnské jubileum, které připomene speciální poštovní známka.

Komenský a vizionáři sedmnáctého století
Téma je tentokrát věnováno 420. výročí narození Jana Amose Komenského. Zatímco pro evangelíky se učitel národů stal prakticky největším Čechem vůbec, katolíci si k němu dlouho hledali cestu.

 

Habemus papam – do českých kin míří o Velikonocích italský film „Máme papeže“, který nabízí vlídný pohled na jedno lidské drama.

Tak jako Abrahám na jedné z hor v zemi Moria
Noviny uzavírá rozhovor s P. Josefem Prokešem. O africké zkušenosti, horolezectví a otevřených debatách o víře hovoříme se spirituálem Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích.

 

Zaslechli jsme Boží volání
Uvnitř listu čtenáři dále naleznou přílohu věnovanou letnímu setkání, při němž se má do Žďáru nad Sázavou vypravit přes šest tisíc mladých lidí. Kromě praktických informací o setkání nabízí i zážitky a postřehy mladých lidí, kteří na podobných setkáních v minulých letech prožili výjimečné chvíle. Ty pak radikálně ovlivnily další roky jejich života.

Pán Bůh - to je ta postavička z misálku?

Podle psychologů se první známky vnitřního dialogu s Bohem u dětí objevují ve věku kolem šesti let. To ovšem neznamená, že do té doby máme náboženskou výchovu dítěte nechat ležet ladem. Naopak: na co si dítě navyká odmalička, s tím se sžije a v tom se bude cítit „doma“.

Zobrazeno 1148×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka