Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Vinnetou v Katolickém týdeníku, exorcismus bez emocí, studenti teologie proti reformám

1. 3. 2012 0:00

To vše v aktuálním KT a vy si můžete přečíst online:

Dominik Duka sloužil "kardinálskou primici"
Domácí zpravodajství se věnuje zevrubně první mši svaté arcibiskupa Dominika Duky v roli kardinála. Stranou zájmu nezůstal ani fakt, že plzeňské pivo, žehnané při várce biskupem Františkem Radkovským, skončí na velikonočním stole ve Vatikánu. Zatímco si političtí vězni připomněli nástup komunismu k moci, studenti protestují proti reformám, včetně těch z teologických fakult.

Nechodí za mnou jenom posedlí lidé
Tematická dvoustrana se věnuje tématu, o němž se raději příliš nemluví: exorcismu. Je to ze strachu? Nebo se lidé vyhýbají senzacím, případně mají strach ze zla? KT se snaží exorcismus nahlédnout věcně a bez emocí.

Cesta polepšeného hříšníka do dětských srdcí
Karel May, Vinnetou a Old Shatterhand – právě jim je věnovaná při příležitosti sta let od úmrtí slavného spisovatele rodinná příloha Doma. Mayovky patří ke klasickým dílům dobrodružné literatury, co ale víme o životě autora?

 

 

 

Kulturní rubrika se věnuje nejen knižní anketě, ale přináší také informaci o vydání rozhlasových glos Dominika Duky, které loni odvysílal Radiožurnál. Knižně vyšly při příležitosti jeho jmenování kardinálem.

1. MÍSTO Ludvík Armbruster: Tokijské květy
Speciální příloha DOBRÁ KNIHA 2011 přináší výsledky letošní literární ankety. Jejím vítězem je knižní rozhovor s P. Ludvíkem Armbrusterem Tokijské květy, jehož autorem je redaktor KT Aleš Palán.

 

Důležité jsou knihy, které dostanou jeden dva hlasy
Noviny uzavírá rozhovor s Danielou Iwashitou, organizátorkou osmi ročníků ankety Lidových novin o Knihu roku. Zajímalo nás, co je smyslem podobných literárních anket.

Zobrazeno 1384×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka