Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Nejen o Studentském Velehradě a Žďáru 2012

9. 4. 2012 14:34

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 9. do 15.4.2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Osudy svatého kopí jsou na programu cyklu Církev a válka s českobudějovickým historikem Martinem Weisem. Duchovně-vzdělávací pořad zachytíte v pondělí 9. dubna v 16.00.

 

Pořad brněnského studia uslyšíte v pondělí 9. dubna. Na téma Studentský Velehrad pohovoří členové organizačního týmu této akce. Vysíláme ve 22.00.

 

Noční linka na téma Jakou velikonoční píseň máte nejraději? je připravena na pondělí 9. dubna. V 22.30 se na vaše telefonáty těší Klára Beránková.

 

O konci, kterým to nekončí, uvažuje ve své postvelikonoční úvaze Lída Hojková v Tiché poště. Pořad TWR naladíte v úterý 10. dubna v 9.15.

 

V Kafemlýnku budete mít možnost položit otázky k problematice Měsíc bezpečnosti - cyklisté a chodci. Poslouchejte v úterý 10. dubna od 9.30. Připravuje Adriana Růžičková.

 

O své výpravě na nejvyšší horu Afriky i zážitky z Tanzánie budou hovořit otcové Josef Prokeš a Vladimír Záleský.Více se dozvíte v Barvínku v úterý 10. dubna v 16.00.

 

Pořad litoměřického studia vysíláme v úterý 10. dubna ve 22.00. Připomeneme si tvorbu slavného spisovatele dobrodružné literatury Karla Maye. Hostem pořadu bude jeho velký fanoušek a znalec Jan Policer.

 

Úvahu Aloise Boháčka na téma Slovo z kříže: Je dokonáno! uslyšíte v rámci pořadu TWR Zrcadlo ve středu 11. dubna od 9.15.

 

Do pořadu Vítejte, senioři! ve středu 11. dubna od 9.30 přijala pozvání Blanka Veškrnová - ředitelka občanského sdružení Práh Brno, které pořádá v dubnu Měsíc bláznovství. Pro veřejnost jsou připraveny různé aktivity jako workshopy, divadlo, výstava a koncerty.

 

Ve Folklorním okénku ve středu 11. dubna v 16.55 připomeneme stopy mimořádné vědecké a umělecké osobnosti, výtvarnice, zpěvačky, choreografky a tanečnice Zory Soukupové.

 

Ježíš – učitel: O modlitbě. To je název dalšího pořadu z cyklu TWR Slova naděje, který zachytíte ve čtvrtek 12. dubna v 9.15.

 

Setkání s výtvarnicí a keramičkou Ludmilou Vaškovou poslouchejte v magazínu Pod slunečníkem s podtitulem V rytmu valašského srdce. Vysíláme ve čtvrtek 12. dubna od 9.30.

 

Týdeník Hrajte, kapely! ve čtvrtek 12. dubna v 16.55 je určen vašim přáním. Navštivte naše stránky http://hudba.proglas.cz/hrajeme-na-prani.html, kde naleznete malý formulář.

 

Pořad pražského studia Kristián s P. Alešem Opatrným se věnuje svátosti biřmování. Poslouchejte ve čtvrtek 12. dubna ve 22.00.

 

V pátek 13. dubna v 9.30 uslyšíte další část vzdělávacího cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy. Pořad nese podtitul Vendée aneb Lid proti vládě lidu.

 

O tom, jak slaví velikonoční svátky řeckokatolická církev, pojednává pořad Všimli jsme si. Rozhovor s Janem Klobušickým a Tomášem Králem odvysíláme v pátek 13. dubna v 16.00.

 

Co znamená radovat se z Hospodina, jak se to vlastně dělá v těžkých časech a jak se projevuje síla čerpaná z radosti? To jsou základní mantinely rozhovoru Lucie Endlicherové s Radkem Smetanou, zástupcem biskupa Apoštolské církve pro vzdělávání. Více v sobotu 14. dubna od 8.00 v pořadu redakce TWR Na sobotní frekvenci Proglasu.

 

V sobotním pořadu Slyšte, lidé! se budeme věnovat hudebním úspěchům Čechů ve světě. V úvodu si pustíme oscarovou píseň Markéty Irglové a Glena Hansarda. Zmíníme úspěchy mladých jazzových muzikantů na festivalech ve Švýcarsku, Španělsku a Belgii nebo několikaměsíční pobyt brněnské skupiny Čankišou v celoevropské hitparádě žánru world music. Vysíláme v sobotu 14. dubna od 19.15, opakujeme v úterý 17. dubna v 16.55.

 

Vzpomínkovou knihu Miloše Štědroně Přijdu za poledne představí Knihovnička Proglasu v neděli 15. dubna ve 13.20.

 

V pořadu Křesťan a svět přineseme rozhovor s ředitelem slovenského křesťanského Rádia Lumen Jurajem Spuchľákem. Hovořit budeme o třech pilířích, na kterých toto médium stojí. Vysíláme v neděli 15. dubna od 17.00.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v pondělí 9. dubna v 9.00 mši svatou z kostela sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci, v úterý 10. dubna v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu za nemocné posluchače a přátele, ve čtvrtek 12. dubna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 13. dubna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 15. dubna v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Jak si mě našel Antonín z Padovy - netradiční umělecký dokument o svatém Antonínovi z Padovy vás zavede na důležitá místa ze světcova života. Vysíláme v pondělí 9. dubna ve 20:00.

U Kulatého stolu se tentokrát budeme bavit o Celostátním setkání ve Žďáru nad Sázavou 2012. Sledujte v úterý 10. dubna od 14:45.

V sedmém díle dokumentu Krásy Čech a Moravy zavítáme do Vranova nad Dyjí. Představíme si půvabnou dyjskou kotlinu, která je nejen rozmanitostí přírodních krás, ale i bohatstvím historických dějů. Sledujte v sobotu 14. dubna v 18:00.

 

Zobrazeno 1099×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka