Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Květná neděle patřila opět mládeži, Velikonoční speciál

5. 4. 2012 9:00

Pro své slavné svaté rány kéž nás chrání a zachrání
Speciální velikonoční příloha „obalila“ nové vydání KT. Na její titulní straně přinášíme meditaci na pět Kristových ran z pera P. Stanislava Přibyla, generálního vikáře litoměřické diecéze, a krátkou povídku Taťány Lukešové Jsou přeci Velikonoce, babi! Z posledního listu přílohy si pak čtenáři mohou poskládat průvodce velikonočním příběhem ve verších z pera plzeňského básníka a grafika Petra Kutka.

Velikonoční tematika se prolíná celým vydáním - zejména tematická dvoustrana nabízí přemítání nad některými základními otázkami křesťanství se známou biblistkou Mireiou Ryškovou. Rodičům zase nabízíme velikonoční inspiraci (nejen) kolední a (nejen) kostelní.

Květnou neděli prožila mládež společně
Domácí zpravodajství se ohlíží za setkáním mládeže s biskupy. Také letos se na Květnou neděli mladí lidé sešli, aby tento den prožili s nimi i se svými vrstevníky. Zahraniční zpravodajství se vrací k papežově návštěvě komunistické Kuby

Sychravé časy pro nakladatele
Příloha Perspektivy se zabývá tématem Soumrak knih? Jak to bude s tištěnými knihami dál? Stanou se kvůli moderním technologiím exkluzivní záležitostí pár lidí? Jak to vidí sami nakladatelé?

 

Věznitelé o Velikonocích zvyšovali hladinu nenávisti
Noviny uzavírá rozhovor s Ladislavem Suchomelem. Komunistický režim ho připravil o nejkrásnější roky života. Během čtrnácti let za mřížemi často myslel na trpícího Krista…

Zobrazeno 1169×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka