Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Bez mámy

13. 5. 2012 18:47

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 14. do 20.5.2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Noční linkou v pondělí 14. května provází Antonín Žolnerčík. Od 22.30 se můžete připojit k diskuzi na téma Valentin, MDŽ nebo Den matek?

 

Minulá Tichá pošta měla v záhlaví dvě věty: Žádná Boží odpověď? Opravdu nic? Protože pozorování života krále Saula se nám protáhlo, na druhou část otázky snad najdeme odpověď v úterý 15. května v 9.15. K poslechu vás zve redaktorka TWR Lída Hojková.

 

Občanské sdružení Dejme dětem šanci se zaměřuje na pomoc dětem a mladým lidem z dětských domovů. O činnosti sdružení a o tom, jak můžeme děti z dětských domovů podporovat i my, hovoří v Kafemlýnku manažerky jednotlivých projektů Dita Pospíchalová a Iva Veselá. Naladíte v úterý 15. května v 9.30.

 

V rámci  Magdazínu se seznámíme s občanským sdružením Bez mámy, jehož cílem je pomoc a podpora sirotků v Africe. Sdružení vybudovalo v jihozápadní části Tanzanie misijní dům, který slouží jako zázemí pro místní kongregaci řádových sester Panny Marie královny apoštolů. Více se dozvíte ve středu 16. května od 9.30.

 

Ve Stříbrném království se objeví člověk, který chce připravit prince Radka o trůn a o celé jeho bohatství. Kdo je to? A zabrání mu v tom někdo? Pohádkový seriál Než zazvoní zvonec pokračuje ve středu 16. května v 16.00 částí nazvanou Zrádce.

 

Folklorní okénko ve středu 16. května představí čtvrtý díl hudebního nosiče Mariánské písně. Nahrál jej Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů se svými sólisty v čele s primášem a uměleckým vedoucím Františkem Černým. Naladíte od 16.55.

 

Slavkovské restaurování je v rámci ČR unikátním projektem. Jeho úkolem je přiblížit populární formou široké veřejnosti problematiku restaurování umělecko-řemeslných památek. Nenechte si ujít magazín Pod slunečníkem ve čtvrtek 17. května od 9.30.

 

Mimořádně ve čtvrtek 17. května si můžete přát písničky k narozeninám nebo jen tak pro radost v podání vaší oblíbené dechovky. Od 16.55 hrajeme v týdeníku Hrajte, kapely! na vaše přání. Formulář pro poslání písně najdete na stránkách folklor.proglas.cz.

 

Živý koncert ze studia nabídneme v rámci hudebního večera Jak se vám líbí ve čtvrtek 17. května od 19.15. Zpěvák Petr Bende se představí se svou regulérní kapelou, obohacenou o dechovou sekci.

 

Galerie a klub s názvem Fiducia se nachází na Nádražní ulici v centru Ostravy. Jeho prostory jsou využívány pro přednášky, besedy a setkání s osobnostmi náboženského, kulturního i politického života. S vedoucí klubu Fiducia, paní Ilonou Rozehnalovou, hovoříme ve čtvrtek 17. května. Pořad ostravského studia Hedvika zachytíte ve 22.00.

 

Relaci TWR Rýmování o životě naladíte v pátek 18. května od 9.15. Miroslav Kubíček uvažuje o tom, že biblická víra bude vždycky stát právě na Slovu a nikdy se nemůže stát zcela vizuální. A tak ani dnešní doba zaměřená na obraz a oko, nikoliv slovo a poslech na tom nic nezmění. 

 

Charles de Foucald aneb Křesťan mezi muslimy – to je název další části z cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy. Vysíláme v pátek 18. května v 9.30.

 

V rámce relace Všimli jsme si seohlédneme za dvěma akcemi pro mládež, které se konaly o prvním májovém víkendu. Dozvíte se o tom, jak probíhalo celostátní setkání vysokoškoláků Studentský Velehrad a setkání mládeže Církve bratrské Brodfest. Podrobnosti, postřehy a momentky z dění mezi mladými věřícími vysíláme v pátek 18. května v 16.00.

 

Jsou bitvy, ze kterých odcházíme bez boje, jsou takové, které pro dobro věci vzdáváme. Jak je to s bojem, s konflikty v partnerských vztazích? Odpověď hledá redaktorka TWR Lucie Endlicherová spolu s křesťanským psychologem Pavlem Rausem, který se řešení konfliktů v manželství dlouhodobě věnuje. Poslechněte si májové vydání pořadu Na sobotní frekvenci Proglasu v sobotu 19. května od 8.00.

 

V týdeníku Slyšte, lidé! uvedeme první část dvoudílného seriálu o zpěváku Vladimíru Mišíkovi, který jsme připravili u příležitosti jeho nedávných 65. narozenin. Věnovat se budeme jeho tvorbě do roku 1989, to znamená především skupině Flamengo a prvním albům kapely ETC… Poslouchejte v sobotu 19. května v 19.15 nebo reprízu v úterý 22. května v 16.55.

 

Knihu historika Jiřího Pernese Poslední Habsburkové s podtitulem Karel, Zita, Otto a snahy o záchranu císařského trůnu představíme v Knihovničce Proglasu v neděli 20. května od 13.20. Spis sice plně bere za své všechny metody historikovy práce, ale zároveň se dobře čte a působí velmi aktuálně.

 

V neděli 20. května v 17.00 přineseme rozhovor s Janou Omar, která vylíčí současnou situaci křesťanů v Egyptě. Vysílání zachytíte v rámci v relace Křesťan a svět.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 15. května v 18.00 mši svatou za nemocné posluchače, přátele Proglasu z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 17. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 18. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 20. května v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami.

 

Během měsíce května zařazujeme do vysílání přenosy májových pobožností. Naladíte vždy ve čtvrtek v 17.40, tedy před přenosem mše svaté z kostela sv. Augustina v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Již celá staletí se po celém světě zjevuje Panna Maria. Co o zjeveních říkají jezuité? Dokument Jezuité o: sledujte v úterý  15. května v 19:20.

Říká se mu světec s pěti hvězdami - Jan Nepomucký. Dokument o nejznámějším českém světci sledujte ve středu 16. května od 20:00.

 

Tasovický Mojžíš: Klement Maria Hofbauer se původně vyučil pekařem. Pro chudobu a touhu po studiu odešel do ciziny a  po různých cestách přijal v Římě svátost kněžství a vstoupil do řádu redemptoristů. Více o jeho životě se dozvíte v sobotu 19. května od 20:00.

Zobrazeno 1166×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka