Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Volby ve Francii, koncentrační tábor pro řeholníky, evangelíci a Panna Maria

4. 5. 2012 7:54

Maria: dívka, manželka a matka v čistém lidství
Příroda nenechává nikoho (zvláště nebohé alergiky a astmatiky) na pochybách: jaro je tu v plné parádě. Rašící, kvetoucí a rostoucí zeleň každý rok avizuje mimo jiné počátek mariánského měsíce května. KT proto věnuje Bohorodičce tematickou dvoustranu: P. Vojtěch Eliáš zde na úvod představuje společenské poměry, v nichž žila a provdala se za Josefa. Poněkud rozšířené klišé, že je Matka Páně bratrům evangelíkům spíše vzdálená a nejeví o ni příliš zájmu, se pokouší rozptýlit evangelický farář Karel Šimr. Roli ženy v církvi, inspirované také Pannou Marií, se pak krátce věnuje její jmenovkyně Marie Svatošová. Ke slovu se vedle ní dostávají ženy (matky i zasvěcené osoby), které se uvolily hovořit o svém vztahu k Marii.

Památník: koncentrační tábor pro řeholníky
Významnějším způsobem se zabývá nejen domácí zpravodajství otevřením památníku obětem internace na poutním místě Králíky.

 

Francie: katolíci tíhnou k pravici
Zahraniční rubrika přibližuje čtenáři volby ve Francii. První kolo prezidentských voleb prokázalo, že francouzští katolíci preferují pravicové kandidáty.

Kulturní rubrika přibližuje „smělý podnik“ Schola cantorum. V jeho čele stál Miroslav Venhoda, od jehož smrti uplyne 25 let.

Kristův náměstek – Benedikt XVI.
Perspektivy připomínají výročí pontifikátu Benedikta XVI. a ještě jednou se na stránkách KT ohlížíme za tragédií Titaniku. Zpracování tohoto tématu před třemi týdny vyvolalo řadu reakcí.

 

Je třeba zaujmout aktivní roli odporu
Noviny uzavírá rozhovor s nevidomým právnikem Ondřejem Závodským, který získal ocenění za boj proti korupci.

 

 

 

Uvnitř listu čtenáři dále naleznou přílohu Pro děti z Ekvádoru.

Zobrazeno 1144×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka