Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Otazníky

4. 6. 2012 15:34

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 4. do 10.6.2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Lidé, kteří s Bohem chodí už dlouhá léta, znají jednu důležitou pravdu: Když zavře dveře Bůh, nikdo je neotevře a když je Bůh otevře, nikdo je nezavře. A právě tuto zkušenost má i další host pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání Tomáš Pala ze Vsetína. Poslouchejte v pondělí 4. června v 9.15.

 

V pondělí 4. června od 22.30 se na vás v kontaktním pořadu Noční linka těší ředitel Radia Proglas P. Martin Holík. Zapojte se do vysílání!

 

Trojsložková kúra - takové téma najdete na stránkách rozhlasových dopisů Tiché pošty v nadcházejících týdnech. Než se začneme jednotlivými ingrediencemi probírat, představí vám redaktorka TWR Lída Hojková, k čemu kúra slouží. Povídání s podtitulem Celistvý člověk naladíte v úterý 5. června v 9.15.

 

Irena Kintrová se bude v Kafemlýnku ptát překladatelky a autorky dětských knížek Daniely Krolupperové, jak se jí píše. Pak projdeme rovněž webovou stránku Niki Zdražilové, která čte svým dětem hojně, dlouho, často a umí o tom i dobře psát. Nakonec nasypeme nějaké knižní ceny mezi posluchače... Kdo nám odpoví na otázku, jakou knížku byste četli dětem v létě na dovolené? Poslouchejte v úterý 5. června od 9.30.

 

Škola, ve které to děti baví. Nevěříte, že taková existuje? Přijměte pozvání do Církevní školy ve Zlíně, kam zavítali s mikrofonem tvůrci Barvínku. V dětském magazínu se dozvíte, jak to v této škole chodí a uslyšíte i kousek divadelního představení v podání jejích žáků. Vysíláme v úterý 5. června v 16.00.

 

Na návštěvu do Moravské Třebové se vypravíme s mikrofonem studia Radim. Bratři františkáni, spravující od roku 1990 tamní farnost, provedou posluchače klášterním kostelem sv. Josefa i farním chrámem Nanebevzetí Panny Marie. Více se dozvíte v úterý 5. června ve 22.00.

 

Princ Radek ze Stříbrného království pořádá maškarní ples. Princezny Terezka, Maruška a Michalka jsou nadšeny. Jaké masky si asi ušijí? Co provede zlý král Krutimor Kostěj Černý, který pozvánku na karneval nedostal? Poslouchejte další pohádku Než zazvoní zvonec ve středu 6. června v 16.00.

 

Festival Respect bude probíhat ve dnech 16. a17. června v Praze. Jeho hlavními hvězdami budou španělský flamencový zpěvák Duquende nebo etiopský jazzman Mulatu Astatke. V pořadu Jak se vám líbí ve středu 6. června od 19.15 vás budeme na festival zvát spolu s Borkem Holečkem z pořádající agentury Rachot.

 

Magazín Pod slunečníkem připomene setkání s muzikálem Tarsan. Projekt Spojených farností představí Luděk Strašák. Vysíláme ve čtvrtek 7. června od 9.30.

 

Pořad ostravského studia Hedvika se věnuje 250. výročí posvěcení chrámu Boží Prozřetelnosti v Šenově u Ostravy. Poslouchejte ve čtvrtek 7. června ve 22.00.

 

V pátek 8. června zařazujeme v rámci Všimli jsme si pořad o 2. ročníku Knižního veletrhu v Ostravě. Rozhovor s jeho hlavní organizátorkou spisovatelkou a překladatelkou Markétou Hejkalovou natočila Hana Svanovská. Poslouchejte v 16.00.

 

Oktávě, týdeníku zaostřeném na klasickou hudbu, si bude Klára Beránková povídat s Ludmilou Vrkočovou - autorkou knihy Domovem hudby I a II, která mapuje historii hudebního dění na Moravě. Poslouchejte v pátek 8. června v 16.55.

 

O radostech vztahu s Kristem chceme přemýšlet ve druhém červnovém vydání pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu. Hostem Lucie Endlicherové bude kazatel Bratrské jednoty baptistů v Brně Pavel Coufal. Vysíláme v sobotu 9. června od 8.00.

 

V týdeníku Slyšte, lidé! se budeme věnovat novinkám světových kytaristů. Uslyšíte například britského hudebníka Justina Adamse s mezinárodní skupinou JuJu, maďarského kytaristu Zsolta Benkőho, Američana Steva Walshe nebo jeho krajana Jonathana Kreisberga. V pořadu se budou střídat blues, jazz, rock a západoafrická hudba. Naladíte v sobotu 9. června v 19.15, reprizujeme v úterý 12. června v 16.55.

 

Pořad Křesťan a svět v neděli 10. června v 17.00 hodin odpoledne přinese rozhovor s katolickým knězem a historikem umění  P. Markem Pučalíkem, členem řádu křížovníků s červenou hvězdou.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 5. června v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu za zemřelé posluchače přátele Proglasu, ve čtvrtek 7. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 8. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 10. června v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

 

Proč vznikají sekty? Jaký rozdíl je mezi sektou a náboženskou komunitou? Může mít i církev svůj podíl na vzniku sekt? Jak pomáhat lidem, kteří se stali obětí sektářství? Také na tyto otázky bude s hosty pořadu Otazníky hledat odpovědi moderátor Rev. Jaroslav Kratka. Sledujte v úterý 5. června v 14:45.

Má církev vlastnit majetek? Je vlastnictví rozsáhlého majetku v souladu s její podstatou? Je správné dnes požadovat vyřešení majetkových vztahů mezi státem a církvemi? Nejen o těchto otázkách budou v dalším díle pořadu Restituční polemika hovořit filosof Prof. PhDr. Jan Sokol, Ph.D., CSc. a biblistka Doc.PhDr. Mireia Ryšková, Th.D. Sledujte v úterý 5. června od 20:00.

Ježíš prohlašuje, že je "chlebem přicházejícím z nebes" (Jan 6: 41–51) a že "každý, kdo bude jíst tento chléb, bude mít život věčný." Otec Mariusz spolu se skupinou Alpha pátrá, jak pomocí eucharistie znovu získat smysl nadpozemského života jako života skutečného. Duchovní pořad pro mladé Eucharistie: Učení Boží sledujte ve čtvrtek 7. června od 17:05.

 

 

Zobrazeno 1114×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka