Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Morava, víno a chirurgie

16. 7. 2012 10:14

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 16.  do  22. července 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Noviciát mi zachránil duchovní život,“ říká P. Augustin Gazda v pořadu věnovaném Benediktinskému opatství v Rajhradě u Brna. Jeho druhou část naladíte v pondělí 16. července od 16.00, řeč bude mimo jiné o tom, jak je v klášteře důležitý smysl pro humor.

 

V pondělí 16. července bude na Proglasu patřit vysílací čas Evangelické církvi augsburského vyznání. Pořad z její produkce naladíte ve 22.00.

 

Hostem cestovatelského pořadu TWR s názvem Za obzor bude v pondělí 16. července Krista Gerloffová, Česka, která se svým manželem, německým novinářem žije už léta v Izraeli. Zachytíte ve 22.30.

 

Prázdniny, výlety a cestování s dětmi k sobě neodmyslitelně patří. Praktické rady pro to, jak se na cesty vydávat s našimi ratolestmi, přinese relace Kafemlýnek v úterý 17. července od 9.30.

 

Telefonické riskování o lákavé ceny nabízí dětský magazín Barvínek v úterý 17. července v 16.00. Připojte se do živého vysílání a změřte své síly s ostatními volajícími!

 

Zpěvák Pavel Bobek oslaví v září své 75. narozeniny. Jako dárek si nadělil nové studiové album Kruhy, na kterém zpívá písně svých oblíbených amerických a britských autorů. CD si podrobně představíme – a některé zpěvákovy starší písně připomeneme – v pořadu Slyšte, lidé! v repríze v úterý 17. července od 16.55.

 

V úterý 17. července ve 22.00 vás seznámíme s osobností Stěfana Permského, ruského biskupa a věrozvěsta národa Zyrjanů. Jeho mise na sklonku 14. století přispěla k vytvoření zyrjanského písma a překladu liturgických textů do zyrjanštiny.

 

„...ale uvědomila jsem si, jak je to vlastně snadné se opravdu na chvilku zastavit a prožít ten okamžik, který je jedinečný a je neopakovatelný... a je hrozně důležitý...“ I tato slova jsou setkáním s výtvarnicí Terezií Kolářovou, která nás provede svými nejen výtvarnými cestami v pořadu Pod slunečníkem. Pořad jste poprvé mohli slyšet letos v dubnu, opakujeme ve čtvrtek 19. července v 9.30. Řeč bude nejen o malbě a tvorbě vůbec, ale i poetice, která se odráží v díle zmíněné umělkyně.

 

Redaktor studia Hedvika Antonín Žolnerčík se s mikrofonem vypravil do dolu Michal v Ostravě. Jeho reportáž „z hlubin země“ naladíte ve čtvrtek 19. července od 22.00.

 

Vzdělávací cyklus Etika manželství a rodiny se zaměří na manželský vztah z pohledu křesťanské tradice. Představíme si pojetí u sv. Augustina, jeho klady i zápory a důsledky v praktickém životě. Dále se seznámíme s učením II. vatikánského koncilu a vysvětlíme, v čem spočívá jeho novost. Naladíte v pátek 20. července od 9.30.

 

Na Mezinárodní hudební festival do Jaroměřic nad Rokytnou vás pozveme v Oktávě v pátek 20. července. Relaci věnovanou klasice naladíte v 16.55.  

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 17. července v 18.00 mši svatou ze Slovenska prostřednictvím radia Lumen, ve čtvrtek 19. července v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 20. července v 18.00 mši svatou z duchovního centra P. Martina Středy a blahoslavené Marie Restituty v Brně-Lesné, v neděli 22. července v 9.00 mši svatou z kostela sv. Tomáše v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Vstupte společně s Danou Scallon do zákulisí hudebních pódií a seznamte se s křesťanskými interprety. Sledujte pořad V zákulisí v úterý 17. 7. ve 12:45.


Jak spolu souvisí Morava, víno a chirurgie? Dokument o předním českém traumatologovi a zakladatelovi první spinální jednotky v ČR prof. MUDr. Peterovi Wendsche, CSc. sledujte ve středu 18.7. od 21:55.

 

Mezi nejvýznamnější místa české kulturní historie se jistě řadí hora Říp, Klášter Zlatá koruna, Svatovítská katedrála, zámek Hluboká, město Vyšší Brod, bývalý benediktinský klášter v Sázavě v okrese Kutná Hora, kostel na Zelené Hoře a mnoho dalších. V Čechách je ale i spousta dalších zajímavých, kuriózních a magických míst  a právě do nich se podíváme v dalším dílu pořadu Krásy Čech a Moravy: Procházka po českých kuriozitách, v sobotu 21.7. od 18:40.

Zobrazeno 1064×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka