Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Katolický týdeník o setkání ve Žďáře, výročí na Hostýně a cestě ke smíření Ruska a Polska

22. 8. 2012 15:58
Rubrika: Katolický týdeník | Štítky: zdar2012

Kardinál mládeži: odmítejte lež a netoleranci
Ze všech konců republiky se minulý týden vypravily tisíce mladých lidí do Žďáru nad Sázavou, aby tu během šesti dnů proţily Celostátní setkání mládeže. Redaktor KT byl u toho. Kromě reportáže přináší KT také anketu s účastníky "Jaký byl váš nejsilnější zážitek na CSM" a rozhovor s ředitelem Sekce pro mládež ČBK P. Janem Balíkem.

Tisíce lidí oslavily svatohostýnské jubileum
Na Svatém Hostýně vyvrcholil minulý víkend jubilejní rok, během něhoţ si poutní místo připomíná sté výročí korunovace sochy Panny Marie ve zdejší bazilice. Výročí si přijelo připomenout deset tisíc poutníků, mezi nimiž byla také část redakce Katolického týdeníku. Domácí zpravodajství přináší reportáţ z místa.

Polsko a Rusko na cestě ke smíření?
Zahraniční zpravodajství se tentokrát v rozsáhlém materiálu věnuje Polsku a Rusku na cestě ke smíření. Naše severní sousedy totiž na čtyři dny navštívil patriarcha moskevský a celé Rusi Kyrill.

 

Vzhůru do oblak, s heligonkou v ruce
Tematická dvoustrana se zaměřila na kněze. Je nazvána Farář je také člověk. Nabízí pohled do života kněží, kteří nejsou jenom pastýři, ale i obyčejní lidé, kteří pracují tvoří a také by měli odpočívat.

 

Poprvé ve školce - jak si zvyknout?
Kdy je ten správný věk pro nastoupení do mateřské školky? Jak zvládnout první dny ve školce? Čím a jak lze dítěti pomoci. To vše se lze dočíst v rodinné příloze Doma.

 

Moje cesta k víře byla dobrodružná
Noviny uzavírá rozhovor s P. Benediktem Holotou OFM, který v těchto dnech oslavil devadesáté narozeniny. Na odpočinek mu však mnoho času nezbývá. Jeho diář je totiž neustále plný.

Zobrazeno 1633×

Komentáře

Klarysa

Ano, Žďár stál opravdu za to! :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka