Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jak potkávat svět

30. 9. 2012 19:42

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 1. do 7. října 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Adam Balcar se v průběhu jednoho roku seznámil, zasnoubil a oženil se svou ženou. Ale pak přišel epileptický záchvat - a s ním spousta otazníků. Jak se nakonec vše rozuzlilo? To se dozvíte v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání v pondělí 1. října v 9.15. (do 9.30)

 

Nový vzdělávací cyklus s názvem Matka Páně podle Písem začíná v pondělí 1. října v 16.30. S mariologií Vás postupně seznámí uznávaný český teolog, profesor Ctirad Václav Pospíšil. (do 16.55)

 

Památníku totality ve věznici v Uherském Hradišti bude věnován pořad olomouckého studia Radim, který odvysíláme v úterý 2. října od 22.00. (do 22.25)

 

Zbláznit se může každý… říká ředitelka občanského sdružení Práh Brno, Blanka Veškrnová. Toto sdružení pořádá ve dnech 8. – 12. 10. 2012 Dny duševního zdraví. Hlavním cílem je  odstraňování stigmatizace duševního onemocnění a zapojování osob se schizofrenií a těžkými depresemi do běžného života. Více Vám prozradí Magdazín ve středu 3. října v 9.30. (do 10.30)

 

V pořadu Pod slunečníkem Vás pozveme k debatě o připravované profesionalizaci pěstounské péče. Představíme kampaň Nadačního fondu J&T Hledáme rodiče.cz. a také současné legislativní úpravy, které se v oblasti pěstounské péče připravují. Ve studiu se sejdou zástupci neziskového sektoru, který podporuje pěstounské rodiny, dále pak zástupci pěstounských rodičů a také dnes už dospělých „dětí“, které prošly touto formou náhradní rodinné péče. Do debaty se můžete zapojit přes krátké textové zprávy. Vysíláme živě ve čtvrtek 4. října od 9.30.

 

Stylově pestrý program nabídne 29. ročník Československého jazzového festivalu v Přerově. Ve dnech 18.–20. října se v tomto městě setkají kapely špičkových sólistů, jako je zpívající saxofonistka Grace Kelly, její saxofonový kolega Bill Evans nebo věhlasný bubeník Al Foster. Přerovskému festivalu bude patřit hudební pořad Jak se vám líbí ve čtvrtek 4. října od 19.15. (do 20.00)

 

Ve čtvrtek 4. října ve 22.00 zachytíte pořad ostravského studia Hedvika, jehož hostem bude P. Marcel Puvák. Povypráví o své činnosti v televizi Noe, kde se zabývá přípravou náboženského vysílání. Vedle práce v televizi vyučuje náboženskou výchovu a pastoračně působí jako kaplan ve farnosti Ostrava-Svinov. (do 22.25)

 

Obsah třetího přikázání: „Pomni, abys den sváteční světil“ – bude námětem další části z cyklu o Desateru Božích přikázání v pátek 5. října v 9.30. (do 9.55)

 

V rámci relace Všimli jsme si pojednáme v pátek 5. října o mariánské úctě v církvích východního obřadu. K poslechu Vás pozveme v 16.00. (do 16.45)

 

Cítíte se chudí či bohatí? Trpíte nouzí nebo jste zámožní? A co člověk získá tím, že slouží mamonu? O chudobě i o bohatství pohovoří host pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu, Pavel Vimr z chomutovského sboru Církve bez hranic. Poslouchejte v sobotu 6. října od 8.00. (do 9.00)

 

V neděli 7. října představíme v Knihovničce Proglasu další novinky z nakladatelství Refugium. Poslouchejte ve 13.20. (do 14.00)

 

v neděli 7. října v 17.00 naladíte pořad Křesťan a svět. Reverend Jaroslav Kratka pozval k mikrofonu P. Jiřího Poláška ze Zašové u Valašského Meziříčí. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 2. října v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 4. října v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 5. října v 9.00 mši svatou z kostela sv.Augustina v Brně, v neděli 7. října v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Návštěva ostatků sv. Terezie v Anglii a Wales byla jednou z největších událostí našich nedávných katolických dějin. Film Michaela Whyte je radostným, podnětným a místy i zábavným pojednáním o těchto pěti týdnech. Relikvie a růže, úchvatný dokument o prvním turné ostatků sv. Terezie po Spojeném království, sledujte v pondělí 1. října od 20:00.

 

V pořadu Jak potkávat svět budou tentokrát hosty dva zástupci skupiny HUKL - Petr Hudec a Petr Číhal. Skupina se věnuje zhudebňování veršů křesťanských básníků (hlavně Bohuslava Reynka)  a také své vlastní tvorbě. Sledujte ve čtvrtek 4. října od 20:00.

 

Jedenáctý díl folkového magazínu Mezi pražci sledujte v sobotu 6. října od 16:20.

Zobrazeno 1021×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka