Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jak se pracuje neslyšícím redaktorům?

22. 10. 2012 13:49

Z programové nabídky Radia Proglas od 22. 10. 2012.


Další část vzdělávacího cyklu Matka Páně podle Písem se bude zabývat dějinami mariologie v období před a po II. vatikánském koncilu. Uslyšíte ji v pondělí 22. října v 16.00. (do 16.25)

V pondělí 22. října ve 22.00 naladíte pořad TWR Život víry. O své zkušenosti se s Vámi rozdělí paní Libuše Pavelková. Bude mluvit mimo jiné o Boží výchově a Otcově přísnosti. (do 22.25)

V Kafemlýnku, který se roztočí opět v úterý 23. října v 9.30, se zaměříme na problematiku poruch příjmu potravy – konkrétně na anorexii a bulimii.

Štěpán a Ondřej Škochovi jsou známí muzikanti ze skupiny Chinaski. Spolupracovali ale také s Bobem Fliedrem a natočili dětské album Autopohádky. Proč se věnují tvorbě pro děti? A jak se jejich kolegové dívají na věřící muzikanty? To se dozvíte v Barvínku v úterý 23. října. Vysíláme ho mimořádně už od 15.30.

Do českobudějovické komunity sester Nejsvětější svátosti můžete nahlédnout díky reportážnímu pořadu, který zařazujeme do vysílání v úterý 23. října ve 22.00. Řeholní sestry provozují mateřskou školku a také paramentní dílnu, v níž šijí liturgické oděvy takřka do celého světa.

K setkání s komunitou Emanuel Vás pozveme ve čtvrtek 25. října v 9.30. Tuto příležitost budete mít v rámci magazínu Pod slunečníkem.

V rámci projektu Regionální redakční centra pro neslyšící vznikla publikace s názvem Tiché rozhovory. Jednou z jejích autorek je nedoslýchavá redaktorka Marta Höferová, kterou jsme pozvali k mikrofonu. Nejen o tom, jak se pracuje neslyšícím redaktorům, bude regionální pořad s podtitulem Na návštěvě v tichém světě –poslouchejte ve čtvrtek 25. října ve 22.00.

Šestým přikázáním se budeme zaobírat v dalším díle z cyklu Desatero Božích přikázání, který zachytíte v pátek 26. října v 9.30.

Co je podstatou církve? Jaké je její místo ve světě? Jak církev chápe samu sebe? V pořadu Všimli jsme si Vám nabídneme ohlédnutí za mezinárodní vědeckou konferencí Církev a II. vatikánský koncil, která se konala na počátku října na Katolické teologické fakultě v Praze. Identita církve zde byla reflektována v rozhovorech s významnými teology českého i zahraničního původu. Poslouchejte v pátek 26. října v 16.00.

V neděli 28. října v 17.00 odvysíláme v rámci relace Křesťan a svět rozhovor s P. Vojtěchem Vágayem, romským katolickým knězem. (do 17.30)

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Zobrazeno 1785×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka