Co se vysílá, co se píše, co se děje...

,,Nepokradeš"

28. 10. 2012 17:51

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 29. října 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

I když to jistě není dobře, je možné chodit do kostela a přitom nemít ani ponětí o Boží lásce a odpuštění. Právě to prožívala Magda Vostrá, která bude hostem pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání. Její vyprávění uslyšíte v pondělí 29. října v 9.15. (do 9. 30)

 

Vzdělávací cyklus Matka Páně podle Písem - konkrétně jeho pátou část zaměřenou na starozákonní předpoklady biblické mariologie - zařazujeme do vysílání v pondělí 29. října v 16.00. (do 16.25)

 

V pondělí 29. října ve 22.00 přineseme reportáž z letošního Festivalu mladých v Medjugorii. (do 22.25)

 

Moderátor Roberto Scavino bude očekávat Vaše telefonáty na Noční linkou v pondělí 29. října ve 22.30. Jako téma svého pořadu zvolil novozákonní verš: „A nezapomínejte, nebojte se, ničeho se nebojte, ale ustavičně se radujte v Pánu.“ (do 23.30)

 

Členky sdružení Dlouhá cesta budou hosty Ireny Kintrové v Kafemlýnku, který vysíláme v úterý 30. října v 9.30. Jeho podtitul zní „Zapalme svíci“. (do 10.30)

 

V kostele Svaté Rodiny v Českých Budějovicích proběhla na počátku října Noc žalmů. Za akcí se ohlédneme v úterý 30. října ve 22.00. Hlavním hostem pořadu bude teolog Karel Skalický, který Noc žalmů zahájil zpěvem prvního žalmů v původním hebrejském jazyce.

 

Farnost Ostrava-Hošťálkovice představíme v pořadu z produkce ostravského studia Hedvika, a to ve čtvrtek 1. listopadu ve 22.00. Slovo dostane duchovní správce farnosti, P. Libor Botek.

 

V dalším díle cyklu Desatero Božích přikázání, který zachytíte v pátek 2. listopadu od 9.30, probereme obsah sedmého přikázání: „Nepokradeš“. (do 9.55)

 

V pátek 2. listopadu od 16.00 můžete v živém vysílání pořadu Všimli jsme si klást dotazy a vyslovovat připomínky řediteli Radia Proglas, otci Martinu Holíkovi. (do 16.45)

 

Kde v životě je dobré navazovat a kde je lépe začít znovu. O hodnotě tradice, o významu novinek a o tom, co to znamená kontinuita, pohovoří v pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu Aleš Navrátil - původním povoláním lékař, který je dnes v církevní službě. Poslouchejte v sobotu 3. listopadu od 8.00. (do 9.00)

 

V rámci relace Křesťan a svět se v neděli 4. listopadu v 17.00 setkáte s P. Miroslavem Heroldem, jezuitou pověřeným pastorací vysokoškoláků v Brně. (do 17.30)

 

V neděli 4. listopadu představíme v Knihovničce Proglasu několik nových knih z nakladatelství Vyšehrad. Poslouchejte ve 13.20. (do 14.00)

 

Debashish Chaudhuri je indický dirigent, který pochází z Kalkaty, ale od roku 1999 žije v Praze. Jako dítě hrál na několik hudebních nástrojů a dnes říká: “Mojí největší vášní je hudba jako zdroj radosti a povznesení pro orchestr i publikum.“ Na Proglasu se s tímto dirigentem seznámíme v hudebním týdeníku Oktáva, v pátek 2. listopadu v 16.55. (do 17.25)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 29. října v 18.00 mši svatou ze Slovenska prostřednictvím radia Lumen, ve čtvrtek 1. listopadu v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 2. listopadu v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 4. listopadu v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Ve třetím díle Misijního magazínu s tématem Misie a dobrovolníci si představíme si projekt Volontariát, kde se mladí lidé na rok odevzdávají církvi, která je posílá do málo věřících koutů naší vlasti. Sledujte v úterý 30. října od 20:00.

Druhý díl osmé série magazínu (nejen) pro teenagery GOODwillBOY sledujte ve středu 31. října od 17:00.

Příběh o sdružení občanů, kteří z vlastní iniciativy a velkého nadšení a úsilí, na úkor svého volného času, konají záslužnou práci při záchraně a obnově sakrálních památek ve svém okolí. Třetí díl dokumentu Odkaz předků, ve kterém navštívíme romantické údolí Dolního Ročova v západních Čechách, sledujte v neděli 4. listopadu od 19:25.

Zobrazeno 1199×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka