Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Tvoje milosrdenství, Hospodine, sahá až k nebi…

2. 12. 2012 15:58

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 3. prosince 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Iveta Cikánková uvěřila v Boha ve svých šestnácti letech. Jejímu příběhu můžete naslouchat v pondělí 3. prosince v pořadu TWR Stopy - svědectví o Božím jednání. Pořad vysíláme od 9.15. (do 9.30)

 

Jak vyobrazuje Pannu Marii evangelista Lukáš? To se dozvíte od profesora systematické teologie, Ctirada Václava Pospíšila, v další části vzdělávacího cyklu Matka Páně podle Písem. Poslouchejte v pondělí 3. prosince od 16.00. (do 16.25)

 

Jak můžeme dětem pomoci s přípravou na svátost smíření? Kde hledat inspiraci? A jak s dětmi prožít advent? Poradíme Vám v Kafemlýnku v úterý 4. prosince od 9.30. Naším hostem bude katechetka Zdeňka Nečasová. (do 10.30)

 

Cyklus z produkce studia Radim pokračuje v úterý 4. prosince ve 22.00. Marek Chvátal Vás pozve na výlet do Šumvaldu. (do 22.25)

 

Rozhovor se skupinou Svítání přinese pořad Jak se vám líbí ve středu 5. prosince v 19.15. Představíme Vám minialbum s několika novými písněmi a pozveme Vás na benefiční koncert v Brně „ke zcela mimořádnému účelu a s mimořádným hostem“. (do 20.00)

 

O řemesle kolářském s kolářem Jiřím Zimmermanem z Oslavan u Brna pohovoříme v magazínu Pod slunečníkem ve čtvrtek 6. prosince v 9.30. (do 10.30)

 

Ostravského studia Hedvika se přihlásí ve čtvrtek 6. prosince ve 22.00. Regionální pořad představí starobylou obec Bolatice na Hlučínsku. Její dominantou je kostel sv. Stanislava, který letos slaví 100 let od posvěcení. (do 22.25)

 

Ve druhé části vzdělávacího cyklu o koncilních dokumentech se zaměříme na dějinné pozadí II. vatikánského koncilu. K poslechu Vás pozveme v pátek 7. prosince v 9.30. (do 9.55)

 

V pátečnírelaci Všimli jsme si tentokrát uslyšíte rozhovor s P. Martinem Holíkem. Jaká je současnost pohledem ředitele Radia Proglas? To Vám sdělí on sám 7. prosince v 16.00. (do 16.45)

 

Tradiční předvánoční soutěž o hudební ceny je na programu Oktávy v pátek 7. prosince. Na slyšenou v 16.55 se těší Klára Beránková. (do 17.25)

 

V sobotu 8. prosince v 17.00 naladíte adventní kulturní magazín – dozvíte se, jak je ve výtvarném umění zobrazován král David, pozveme Vás na nejbližší kulturní akce a v literárním koutku představíme knihu s titulem „Nemám žádné jméno“. (do 17.25)

 

S vánoční nabídkou Karmelitánského nakladatelství Vás seznámíme v Knihovničce Proglasu v neděli 9. prosince ve 13.20. (do 13.30)

 

Dana Mičolová je pracovnice občanského sdružení Iskérka, které se zaměřuje na podporu duševního zdraví. Potom, co sama onemocněla, rozhodla se pomáhat jiným. Rozhovor s ní Vám nabídneme v rámci relace Křesťan a svět, a to v neděli 9. prosince v 17.00. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v pondělí 3. prosince v 6.25 mši svatou ze studia Radia Proglas se zpěvem rorátů – starých českých adventních písní, v úterý 4. listopadu v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 6. listopadu v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 7. listopadu v 18.00, v předvečer slavnosti Neposkvrněného početí Panny Marie, mši svatouze studia Radia Proglas s  poděkováním za 17 let vysílání této rozhlasové stanice, v neděli 9. prosince v 9.00 mši svatou z  kostela sv. Augustina v  Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

V pondělí 3. prosince odvysíláme adventní koncert, při jehož příležitosti proběhne předání Ceny Celestýna Opitze, kterou každoročně uděluje řád významným osobám za příklad v péči o nemocné, hospitalitu, která je ve středu pozornosti našeho řádu. Sledujte živě od 19:30.

Přednášku p. Ladislava Heryána "Tvoje milosrdenství, Hospodine, sahá až k nebi…" pronesenou v rámci 22. ročníku Akademických týdnů konaných na Pavlátově louce u Nového Města nad Metují sledujte v pořadu Noční univerzita ve středu 5. prosince od 20:15.

Dětská animovaná dobrodružná série vypráví příběh čtyř dětí na útěku před pronásledováním v Římě za císaře Nera. Dávní hrdinové: V pasti! sledujte v neděli 9. prosince od 16:30.

Zobrazeno 807×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka