Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Byl mrtev a zase žije!

10. 2. 2013 18:46

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 11. února 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

O tom, že k Bohu nepřicházejí lidé jen uprostřed svých trápení, bude řeč v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 11. února v 9.15. (do 9.30)

 

Závěrečnou část vzdělávacího cyklu Úvod do eschatologie zachatíte v pondělí 18. února v 16.00. Docent Vojtěch Novotný v rozhovoru s Janou Beránkovou promluví o Kristově parusii. (do 16.25)

 

Světový den nemocných je spojen se svátkem Panny Marie Lurdské. Co je na nemoci těžké a co povznášející? Jak se stonalo dříve, jak dnes? Co znamená v životě rodiny člen trvale upoutaný na lůžko? Toto téma nadnese v Noční lince, v pondělí 11. února ve 22.30, ředitel Proglasu, otec Martin Holík. (do 23.30)

 

Na knižním trhu můžeme najít bezpočet vydání dětské bible a kromě toho různé doplňkové materiály - sešity s úkoly, s jednotlivými příběhy, atlasy reálií, výklady a pracovní listy. Některé církve mají své propracované programy i pro nejmenší děti. Co vybrat pro vlastní děti? O tom budeme mluvit v Kafemlýnku den před Popeleční středou, v úterý 12. února od 9.30. (do 10.30)

 

Za svým působením ve farnosti sv. Augustina v Brně se v Magdazínu ohlédne farář P. Pavel Šenkyřík. Jeho vyprávění o prožívání postní doby a přípravy na Velikonoce může inspirovat i nás laiky. Poslouchejte na Popeleční středu 13. února v 9.30. (do 10.30)

 

Jedním z projektů komunity Emmanuel jsou čtyři evangelizační školy, a to v Německu, ve Francii, v Itálii a na Filipínách. V pořadu Pod slunečníkem se setkáme s mladými lidmi, kteří evangelizační školu absolvovali. Co jim tato zkušenost dala, a kam je neustále vede? Reprízu říjnového pořadu uvedeme ve čtvrtek 14. února v 9.30. (do 10.30)

 

První postní neděle dostala název „invocavit“. Máme volat k Bohu, vzývat ho s plnou důvěrou v Jeho přítomnost. Také o tom bude úvaha redaktora TWR, Miroslava Kubíčka – uslyšíte ji v rámci Rýmování o životě, v pátek 15. února od 9.15. (do 9.30)

 

V pátek 15. února se budeme ve Všimli jsme si věnovat letošnímu cyrilometodějskému jubileu. Dozvíte se o jednotlivých akcích pořádaných u této příležitosti u nás i na Slovensku, uslyšíte, jak k oslavám přistupují zástupci krajských a místních samospráv, zaměříme se i na akce pro mládež. Poslouchejte od 16.00. (do 16.45)

 

Postní dobu charakterizuje především postoj hříšného člověka, který se připravuje na opětné přijetí Krista. Je to právě lidský hřích, který přivedl Vykupitele k oběti vlastního života za všechny. V novém postním cyklu s podtitulem „Stále poznávám, jak jsem slabý a prázdný“ se budeme každý pátek zamýšlet nad hlubinami hříšnosti, jak o ní vypovídá Písmo. V pátek 15. února se budeme zabývat tématem bratrovraždy a příběhem Kaina a Ábela. Do vysílání zařazujeme ve 22.00. (do 22.25)

 

Jaké jsou české překlady Bible, jaká je jejich historie a jak vypadá současný stav? To je téma pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu, který odvysíláme 16. února v 8.00. Jeho hostem bude emeritní ředitel České biblické společnosti a kazatel Církve bratrské, Jiří Lukl. (do 9.00)

 

Knihovnička Proglasu představí v neděli 17. února ve 13.20 pozoruhodnou publikaci „Naplněný život. Abeceda partnerských vztahů“. Jejím autorem je francouzský psycholog Yves Boulvin. (do 13.20)

 

Bývalý politický vězeň Adolf Rázek pohovoří v relaci Křesťan a svět především o odkazu mučedníka P. Josefa Toufara. K poslechu Vás pozveme v neděli 17. února v 17.00. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 12. února v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, na Popeleční středu 13. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 14. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 15. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 17. února v 9.00 mši svatou baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Guyanská Diana, dokumentární film z misijních oblastí nejchudšího pobřežního státu Jižní Ameriky, sledujte v pondělí 11. února od 21:10. Mladá dívka Diana, potomek původních Indiánů, představuje svůj domov.

Byl mrtev a zase žije - duchovní přednášku, kterou pronesl na Katolické charismatické konferenci 2012 p. Daniel Ange, sledujte v rámci Noční univerzity ve středu 13. února od 21:35.


Další díl zábavného cyklu s folklorní tematikou U NÁS aneb od cimbálu o lidové kultuře sledujte ve čtvrtek 14. února ve 20:00.

Zobrazeno 892×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka