Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Křesťanská teologie smrti

3. 2. 2013 18:22

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 4. února 2023.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Alexandr Lysov, host pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, pohovoří o své zkušenosti s drogovou závislostí i o tom, jak se z ní dostal. Jeho příběh uslyšíte v pondělí 4. února v 9.15. (do 9.30)

 

V pondělí 4. února v 16.00 zachytíte další díl vzdělávacího cyklu Úvod do eschatologie. Docent Novotný Vás seznámí s křesťanskou teologií smrti. (do 16.25)

 

Kafemlýnek se roztočí opět v úterý 5. února 9.30. Adriana Růžičková bude mluvit s manželi Markétou a Jiřím Královcovými ze sdružení Klíček, které usiluje o zlepšení podmínek dětí během pobytu v nemocnici. Cílem sdružení je mimo jiné vybudovat hospic pro děti, které jsou nevyléčitelně nemocné. (do 10.30)

 

V úterý 5. února ve 22.00 Vám přineseme reportáž z Moravské Třebové. Navštívíme tamní farnost, církevní památky a projdeme se i křížovou cestou na Křížový vrch se hřbitovním kostelem. (do 22.25)

 

V pořadu Pod slunečníkem zavítáme do Mezinárodního výukového centra Axmanovy techniky modelování Handicap v Tasově na Vysočině. Reprízu zmíněného týdeníku z října loňského roku zařazujeme ve čtvrtek 7. února v 9.30. (do 10.30)

 

Ve čtvrtek 7. února se můžete po rozhlasových vlnách vydat k Lurdské jeskyni ve Frýdku-Místku se sochou Panny Marie v životní velikosti a s pramenem vody. Nachází se v místním Domě pokojného stáří, naproti bazilice Panny Marie. Pořad Antonína Žolnerčíka o historii i současnosti jeskyně naladíte ve 22.00. (do 22.25)

 

Dlouho žili mnozí lidé v přesvědčení, že tento svět je jim cele k dispozici a že jej mají právo neomezeně využívat. Dnes ovšem dobře víme, že jeho zdroje nejsou nevyčerpatelné a že jejich využívání bylo leckdy bezohledným zneužíváním. O konci (či koncích) nejenom světa bude v rámci Rýmování o životě uvažovat redaktor TWR, Miroslav Kubíček. K poslechu Vás pozveme v pátek 8. února v 9.15. (do 9.30)

 

Ve vzdělávacím cyklu o koncilních dokumentech pojednáme v pátek 15. února v 9.30 o konstituci Sancrosanctum concilium, která je věnována liturgii. (do 9.55)

 

Registrace potratové pilulky RU-486 bude hlavním tématem pořadu Všimli jsme si v pátek 8. února. Popíšeme příslušné právní procedury i medicínské hledisko problematiky a zaměříme se na etický aspekt věci. Zastavíme se též u nesouhlasu katolické církve na Slovensku s legalizací jiných potratových přípravků. Více se dozvíte ve vysílání od 16.00. (do 16.45)

 

V Knihovničce Proglasu,kterou odvysíláme v neděli 10. února, Vám Jaroslav Brož představí knihu „Svoboda Božích dětí“ z produkce nakladatelství Paulínky. Jejím autorem je Silvano Fausti. Poslouchejte ve 13.20. (do 13.30)

 

„Nezáleží na tom, kde člověk žije, ale jak žije“ – tak zní podtitul pořadu Křesťan a svět, který naladíte v neděli 10. února v 17.00. Nabídneme Vám rozhovor s doktorkou Emilií Kadlčíkovou, která pochází ze Slovenska, ale většinu života pobývá v Brně. I když je v důchodovém věku, její neuvěřitelná vitalita a různorodá aktivita tomu vůbec nenasvědčuje. (do 17.30)

 

Na jarní cyklus koncertů staré hudby nazvaný „Barbara Maria Willi uvádí...“ Vás přijde pozvat paní docentka Willi osobně. Bude hostem pořadu Oktáva v pátek 8. února od 16.55. (do 17.25)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 5. února v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 7. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 8. února v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 10. února v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Centrum Dona Bosca v Bang Sangu vzniklo z potřeby pomoci obětem Tsunami, nejen pro sirotky a pro ty, co přišli o střechu nad hlavou, ale i pro setkání s rodinami, které o všechno přišli a nejsou schopny poskytnout výchovu svým dětem. Dokument Děti Tsunami sledujte v pondělí 4. února od 19:15.


Již 18. díl zábavného pořadu Jak potkávat svět sledujte živě ve čtvrtek 7. února od 20:00. Tentokrát bude hostem Vít Kašpařík

 

V talkshow Otakára Schmidta a Jany Studničkové na televizi NOE – Cesta k andělům – bude tentokrát hostem Hana Scharffová, česká televizní redaktorka, která v letech 2005 až 2009 pracovala jako zahraniční zpravodajka České televize v Německu. Sledujte v sobotu 9. února od 20:00.

Zobrazeno 966×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka