Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Kola pro Afriku

14. 4. 2013 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 15. dubna 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Nelehké dětství a dospívání způsobilo, že si paní Věra udržovala od lidí odstup. Dnes je jiná a lidi kolem sebe dokáže účinně povzbudit. Kdy a jak v jejím životě nastala ta změna, to se dozvíte přímo od ní v pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání v pondělí 15. dubna od 9.15. (do 9.30)

 

Vzdělávací cyklus Církev a věda pokračuje v pondělí 15. dubna v 16.00 další částí. Církevní historik Martin Weis se bude věnovat problematice praktik středověké inkvizice. (do 16.25)

 

Vzpomínky na 28. únor 1948 – to je téma pondělní Noční linky s datem 15. dubna. Rádi bychom nechali zaznít vzpomínky posluchačů na to, jak jim právě toto datum změnilo život. Na slyšenou ve 22.30 se těší Anna Macková. (do 23.30)

 

Není dobré si sednout a propočítat potřebné náklady, než se do něčeho pustíme? A jakou kalkulaci musíme provést, když jde o život s Kristem? Pořad z produkce TWR Tichá pošta tentokrát najde inspiraci v postavě Mařenky z opery Prodaná nevěsta. Poslouchejte v úterý 16. dubna v 9.15. (9.30)

 

V rámci Kafemlýnku Vám 16. dubna přiblížíme aktivitu, která má dětem pomoci lépe porozumět nedělnímu evangeliu. Představíme manžele Janu a Jakuba Kupkovi, kteří vytvářejí a nabízejí volně ke stažení časopis Malý oslík. A nakonec Vás seznámíme s novou knihou, která vychází ve spolupráci s redakcí časopisu Duha. To vše v úterním vysílání mimořádně již od 9.00. (do 10.00)

 

Patera tramvajáka komunisté nezlomili“ – tak zní název regionálního pořadu, který uvedeme v úterý 16. dubna ve 22.00. P. Julián Veškrna, člen českobudějovické komunity Bratří Nejsvětější svátosti, zavzpomíná na své zážitky z doby komunistického Československa.V době, kdy pracoval jako řidič tramvaje, tajně studoval teologii a rovněž tajně mu bylo uděleno kněžské svěcení. Host se zmíní i o snaze StB získat jej ke spolupráci s režimem. (do 22.25)

 

Ve středu 17. dubna od 9.30 naladíte pořad Dopoledne s Magdou Hauserovou. Docent Ladislav Dušek pohovoří o problematice karcinomu tlustého střeva a konečníku - o diagnostice, léčbě a prevenci. Pozveme Vás také na mezinárodní konferenci, která se koná na konci dubna v Brně. (do 10.30)

 

Na Bruntálsku, Opavsku a Bouzovsku působí Řád německých rytířů, který vznikl v Palestině ve 12. století. Jak vypadá jejich duchovní péče u nás, na jakých aktivitách se členové řádu podílí, to prozradí reportáž, kterou pro vás připravilo ostravské studio Hedvika. Odvysíláme ji ve čtvrtek 18. dubna ve 22.00. (do 22.25)

 

Tvůrci vzdělávacího cyklu o koncilních dokumentech se v další části budou zabývat výpovědí II. vatikánského koncilu o vztahu církve k nekřesťanským náboženstvím. K poslechu vás pozveme v pátek 19. dubna v 9.30. (do 9.55)

 

Na 21. dubna v letošním roce připadá neděle Dobrého Pastýře. V publicistickém pořadu Všimli jsme si proto budeme v pátek 19. dubna mluvit o kněžském povolání. Hosty ve studiu budou Mons. Jiří Mikulášek, generální vikář brněnské diecéze, Mons. Vojtěch Šíma, bývalý rektor kněžského semináře v Olomouci a P. Jiří Kaňa, farář v Blansku. Pořad bude vysílán živě, můžete se do něj tedy zapojit svými dotazy či postřehy formou SMS zpráv. Vysíláme od 16.00. (do 16.45)

 

Debashish Chaudhuri je indický dirigent žijící od roku 1999 v Praze. Již jako dítě hrál na několik hudebních nástrojů. Nejen o jeho cestě k dirigování, ale i o tom, jak se daří české vážné hudbě v Indii, bude řeč v pořadu Oktáva v pátek 19. dubna v 16.55. (do 17.25)

 

Vzdělávací cyklus o křesťanských ctnostech zachytíte opět v pátek 19. dubna ve 22.00. Kateřina Lachmanová a Angelo Scarano pojednají o víře. (do 22.25)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 16. dubna v 10.00 mši svatou z Národní pouti biskupů, kněží a jáhnů na Velehradě (jejím hlavním celebrantem bude Mons. Jan Graubner), ve čtvrtek 18. dubna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 19. dubna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 21. dubna v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.

 

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Úterý 16.4. 10:00 Přímý přenos mše svaté z Velehradu konané v rámci Národní poutě kněží na Velehrad u příležitosti oslav 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje

 

Pátek 19.4. 20:00 Diskusní pořad Kulatý stůl na téma Kola pro Afriku. Do studia přijdou informovat o stejnojmenném projektu iniciátoři sbírky kol, které opravili, převezli do Afriky a předávají místním dětem a mladým lidem, aby mohli jezdi do školy.

 

Sobota 20.4. 20:00 Dokument Odvaha v tichosti o životě italského řeholníka, který během války zachránil stovky lidí: Židy, slovinské, chorvatské či americké vězně. ...Padova, 8. října 1944. Z Baziliky svatého Antonína vychází muž. Na náměstí před kostelem čekají na něho dva lidé. Nastupuje s nimi do auta. Vozidlo odjíždí velmi rychle. Tohoto člověka už nikdo nikdy neviděl. Jmenuje se otec Placido Cortese...

Neděle 21.4. 10:00 Mše svatá z farního kostela svatých Jana a Pavla, u příležitosti 250 let od položení základního kostela

 

Zobrazeno 1113×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka