Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Papežské misijní dílo v Ugandě

1. 4. 2013 19:07

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 1. dubna.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

„Hřích má své důsledky, i když je odpuštěný,“ říká Miroslava Perglová ze Zábřehu. Její povídání o tom, jaký je vztah s Bohem, když nepociťujeme naplnění, uslyšíte v pondělí 1. dubna v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, mimořádně v 9.45. (do 10.00)

 

Historik Martin Weis se bude v pokračování vzdělávacího cyklu Církev a věda zabývat učenci z období karolinské renesance. Naladíte v pondělí 1. dubna v 16.00. (do 16.25)

 

Jak nejlépe „asistovat“ Bohu v jeho práci na lidském charakteru? Nad touto otázkou se zamyslí Lída Hojková v relaci TWR Tichá pošta, kterou vysíláme v úterý 2. dubna v 9.15. (do 10.00)

 

V úterý 2. dubna Vás pořad z produkce studia Radim zavede do vesnice Chudobín na Litovelsku, která se od jiných vesnic liší zejména tím, že tam pro přibližně 250 obyvatel fungují tři kostely tří církví – katolické, pravoslavné a československé husitské. Zasloužil se o to jediný člověk, kněz Josef Žídek. Více se dozvíte ve vysílání od 22.00. (do 22.25)

 

„Vyslyšená modlitba“ – to je téma čtvrteční relace TWR Slova naděje, kterou zachytíte 4. dubna v 9.15. (do 10.00)

 

Co všechno má na starosti kancléř? Kolik potřebuje pomocníků a jaké má rodinné zázemí? To Vám prozradíme v rozhovoru s novým kancléřem ostravského biskupství Pavlem Ramíkem. Poslouchejte ve čtvrtek 4. dubna ve 22.00. (do 22.25)

 

Také další část cyklu o koncilních dokumentech bude věnována ekumenickému úsilí církve. Vysíláme v pátek 5. dubna od 9.30. (do 9.55)

 

Do africké Ugandy spolu s misijní a dokumentační výpravou Papežských misijních děl se vydáme v relaci Všimli jsme si v pátek 5. dubna. V 16.00 povypráví o Ugandě, o místních věřících a o jejich způsobu slavení Velikonoc P. Jiří Šlégr, národní ředitel Papežských misijních děl u nás. (do 16.45)

 

Bůh je milosrdný a člověk je hříšný. Ježíš nás vysvobodil z otroctví hříchu, ale důsledkem není konec hříšnosti smrtelného člověka. Jak působí Bůh v nás ve chvílích, kdy trpíme vlastní vinou, jak můžeme vydávat svědectví o Bohu, když některými skutky Boha vlastně odmítáme? O tom bude rozhovor s pallotinem P. Wojciechem Zubkowiczem. Nabídneme Vám ho v relaci Dotýkání světla v pátek 5. dubna ve 22.00. (do 22.25)

 

„Připravte cestu Páně!“ Tento výrok Jana Křtitele se stane pomyslným odrazovým můstkem pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu v sobotu 6. dubna. Od 8.00 ranní bude hostem ve studiu Jáchym Gondáš, kazatel sboru Bratrské jednoty baptistů v Praze. (do 9.00)

 

Album skupiny Oboroh nazvané „Šel přes potok Cedron k hoře“ obsahuje výběr pašijových písní. Ukázky z něj uslyšíte v repríze pořadu Jak se vám líbí v sobotu 6. dubna od 15.00. (do 15.45)

 

Knihu úvah teologa Michala Altrichtera nazvanou „Události ze života víry“ představí v Knihovničce Proglasu v neděli 7. dubna ve 13.20 Marie Blažková. (do 13.30)

 

Být misionářem ve vlastní zemi je někdy náročnější než v cizině. Také o tom bude rozhovor s pracovnicí Brněnské tiskové misie Ladou Andršovou, který uvedeme v rámci relace Křesťan a svět. Vysíláme v neděli 7. dubna od 17.00. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

na Velikonoční pondělí 1. dubna v 8.30 mši svatou z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v úterý 2. dubna v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 4. dubna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 5. dubna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v sobotu 6. dubna v 18.00 mši svatouz Banské Bystrice na poděkování za 20 let vysílání slovenského křesťanského radia Lumen, v neděli 7. dubna v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Středa 3.4. 20:20 Noční univerzita Kateřina Lachmanová - Vstanu a půjdu k svému otci

 

 

Čtvrtek 4.4. 20:00 Jak potkávat svět – Komorní pořad zámého zpěváka a skladatele Jiřího Pavlicy, tentokrát v roli moderátora, s vyprávěním, hudbou a se zajímavými hosty.


Pátek 5.4. 20:00 Noemova pošta - Diskuzní pořad televize Noe, ve kterém se představují pracovníci televize, připravovaný program a další zajímavosti kolem dění v televizi.

 

 

Neděle 7.4. 10:30 Mše sv. z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Kátlovice

 

Zobrazeno 943×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka