Co se vysílá, co se píše, co se děje...

7 let s TV Noe

5. 5. 2013 20:22

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 6. května 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

V pondělí 6. května v 9.15 se prostřednictvím relace TWR, Stopy – svědectví o Božím jednání, setkáte s Lubošem Kendrou, který v životě prožil jedno zajímavé setkání a povypráví Vám o něm. (do 9.30)

 

V rámci cyklu Církev a věda se v pondělí 6. května budeme věnovat známému procesu Galilea Galileiho, který bývá často uváděn jako argument ve prospěch tvrzení, že církev je brzdou vědeckého pokroku. V této souvislosti se zmíníme také o případu Mikuláše Koperníka a Giordana Bruna. K poslechu Vás pozveme v 16.00. (do 16.25)

 

Redaktor Antonín Žolnerčík připravuje na pondělí 6. května Noční linku na téma: „Jak se vypořádat s handicapem?“ Do vysílání se můžete telefonátem zapojit i Vy, v čase od 22.30. (do 23.30)

 

V další části cyklu studia Radim U tentokrát zamíříme do zahraničí, a sice do Říma. Navštívíme mezinárodní komunitu, kde studují bratři kapucíni z celého světa – například z Polska, Běloruska, Brazílie nebo Jižní Afriky. O smyslu existence takové komunity i o tom, jak se v ní prolínají různé kultury, uslyšíte v reportáži Marka Chvátala v úterý 7. května ve 22.00. (do 22.25)

 

„PTP“ – tzv. „Pomocné technické prapory“ pomalu upadají v zapomnění, jak ubývá těch, kteří jimi prošli. Šlo o nucené práce, jimž byli podrobováni lidé nepohodlní minulému režimu, označovaní za „politicky nespolehlivé“ nebo osoby s kriminální minulostí. Právě o Pomocných technických praporech bude pořad redaktora Pavla Smolka, který uvedeme ve čtvrtek 9. května ve 22.00.

 

Vzdělávací cyklus o koncilních dokumentech pokračuje v pátek 10. května v 9.30 částí zaměřenou na vztah koncilu a dění v církvi v tehdejším Československu. (do 9.55)

 

V pořadu Všimli jsme si v pátek 10. května v 16.00 pojednáme o kandidátech svatořečení, které slavnostně vyhlásí papež František. Jde o dvě latinskoamerické řeholnice a také takzvané otrantské mučedníky, kteří se v roce 1480 odmítli islamizovat po dobytí italského přístavu osmanským vojskem. Dozvíte se, jak kanonizaci prožívají věřící v Kolumbii a Mexiku, a také to, jak se mučednictví otrantských svědků víry projevuje v současných vztazích katolictví a islámu. (do 16.45)

 

Nejen o tom, co jsou to renesanční anthemy, bude Klára Beránková hovořit se sbormistryní Czech Choir Baroque, Terezou Válkovou, v pořadu Oktáva, který v pátek 10. května v 16.55. (do 17.25)

 

Moudrost je další ctností, na kterou se zaměří pozornost teoložky Kateřiny Lachmanové a P. Angela Scarana. Pořad vysíláme v pátek 10. května ve 22.00. (do 22.25)

 

Tři bratři se vydali do světa, aby poznali, jak se jinde žije a pracuje. O své zkušenosti se dělí v knize „Tři bratři v cizích světech“. K setkání s Karlem, Janem a Petrem Diblíkovými vás pozveme v pořadu Pod slunečníkem v sobotu 11. května ve 22.10. (do 23.05)

 

Jedinečná publikace z pera Egona Sendlera s názvem „Ikona - Obraz Neviditelného“ přináší zevrubné informace o ikonách coby výrazu byzantsko-slovanské kultury a spirituality východního křesťanství. Publikaci představí v Knihovničce Proglasu v neděli 12. května ve 13.20 Marie Blažková. (do 13.30)

 

Hostem relace Křesťan a svět bude v neděli 12. května Mons. Vojtěch Šíma, bývalý rektor Arcibiskupského kněžského semináře v Olomouci. Poslouchejte v 17.00. (do 17.30)

 V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 7. května v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve středu 8. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, ve čtvrtek 9. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 10. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v sobotu 11. května v 10.15 mši svatou z pouti Radia Proglas a televize Noe na Svatém Hostýně, v neděli 12. května v 9.00 mši svatou z kostela sv. Jana Nepomuckého z Čeladné v Beskydech, kde biskup František Václav Lobkowicz požehná nové zvony kostela.. 

 

Májové pobožnosti vysíláme v květnu vždy ve čtvrtek 20 minut přede mší svatou.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

 

Seriál „Příběhy odvahy a víry“ pokračuje v pondělí 6. května ve 20:00  již pátým dílem s názvem „Patriarcha Tichon - Kolik slz budu muset zamáčknout!“. Dokumentární série zachycuje historii pronásledování křesťanů v komunistickém Rusku. Patriarcha Tichon uvalil klatbu na Bolševiky, ale nepožehnal „Bílé armádě“ ve snaze chránit náboženský a duchovní rozměr Ruska. Podpořil dialog mezi pravoslavnou a katolickou církví. Film vykresluje jeho misijní aktivitu v Americe, strašlivá léta revolučního období i jeho svatořečení po pádu SSSR.

 

Druhý pátek v měsíci - 10. května - bude již tradičně věnován Noemově poště. Diváci se opět můžou zapojit s otázkami ohledně vysílání, pořadů, novinek a dalšího spojeného s televizí Noe. Tento díl pořadu Noemova pošta bude výjimečný tím, že připadá právě na 7. výročí zahájení vysílání.

 

V sobotu 11. května zve televize Noe své přátele a příznivce na pouť na Svatý Hostýn. Pouť křesťanských médií bude pro ty, kteří se nemohou na Sv. Hostýn vydat, přenášet Noe od 10:15 v přímém přenosu. Odpoledne bude následovat děkovný program k 7 létům vysílání.

 

Zobrazeno 1362×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka