Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Já JSEM

26. 5. 2013 21:55

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 27. května 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Ve druhé části seriálu o Cyrilometodějské tradici se zaměříme na její prvky v 19. století. Pojednáme o ideji slovanské vzájemnosti, o panslavismu a také o Velehradu jakožto centru úcty k našim věrozvěstům. Poslouchejte v pondělí 27. května od 16.00. (do 17.25)

 

Když chránil maminku před opilým otčímem, byl ještě malý kluk… Tehdy mu sousedé podali pomocnou ruku. Poznal křesťany a v jejich blízkosti našel zázemí a osobní vztah s Bohem. Řeč je o Petru Hruškovi, který bude hostem relace TWR Život víry – naladíte ji v pondělí 27. května ve 22.00. (do 22.25)

 

Mezilidské vztahy ovlivňuji celé dějiny i osudy jednotlivců. Vztah mezi tchyní a snachou patří mezi ty nejnáročnější. Jak předcházet zbytečnému napětí? Noční linku na téma „Snacha mi ukradla syna“ vysíláme v pondělí 27. května od 22.30. Na slyšenou s Vámi se těší Rev. Jaroslav Kratka. (do 23.30)

 

Dobrých nápadů mají tvořivé maminky vždycky dost. Některé z nich uveřejníme v Kafemlýnku 28. května od 9.30. Mohou Vám pomoci v péči o domácnost nebo Vás v různých ohledech inspirovat. (do 10.30)

 

Do královéhradeckého fatimského večeřadla Vás zavede reportáž Martina Weisbauera v úterý 28. května ve 22.00. (do 22.25)

 

Středeční Folklorní okénko s datem 29. května bude symbolickou gratulací k letošním šedesátým narozeninám cimbalisty, uměleckého vedoucího, sběratele a upravovatele lidových písní z rodného Kyjovska - Jiřího Petrů. Bezmála čtyři desetiletí svého života věnoval lidové písni, stál u zrodu folklorních festivalů v Kyjově a Miloticích i řady jedinečných pořadů pro festival ve Strážnici. Pořad naladíte v 16.55. (do 17.25)

 

V kapli hospice sv. Jana Nepomuka Neumanna v Prachaticích byly nedávno uloženy ostatky blahoslaveného papeže Jana Pavla II. Rozhovor s ředitelem hospice Robertem Hunešem přinese magazín studia Jan ve čtvrtek 30. května od 22.00. Dále se plzeňského biskupa Františka Radkovského zeptáme na původ, hodnověrnost a význam Turínského plátna. (do 22.25)

 

Ve druhém díle vzdělávacího cyklu Kanonické právo v životě církve definujeme rozdíl mezi právem a morálkou a pohovoříme o změnách v chápání práva, ke kterým došlo v novověku. Vysvětlíme též důvody svrchovanosti práva nad morálkou. K poslechu Vás pozveme v pátek 31. května v 9.30. (do 9.55)

 

Zpravodajka Proglasu Mariana Košíčková připravuje ohlédnutí za oslavami jubilejního roku sv. Cyrila a Metoděje, které ve velkomoravském hradišti v Mikulčicích na Hodonínsku organizuje pravoslavná církev. Povšimne se přítomnosti cařihradského patriarchy Bartoloměje, představitelů pravoslaví i poutníků přicházejících z různých evropských zemí, které se hlásí k odkazu slovanské misie. Více se dozvíte v pořadu Všimli jsme si v pátek 31. května v 16.00. (do 16.45)

 

Kateřina Lachmanová a Angelo Scarano se budou v poslední části cyklu o křesťanských ctnostech zabývat uměřeností. Jejich poutavý výklad uslyšíte v pátek 31. května ve 22.00. (do 22.25)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 28. 5. v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 30. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 31. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 2. června v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

 

Májovou pobožnost přenášíme ve čtvrtek 20 minut přede mší svatou.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Pjotr Čaadajev měl obrovský vliv na ruské filosofické a náboženské myšlení XIX. století. Pro jeho volání po svobodě a výzvy ke sjednocení církví ho Car Mikuláš I. označil za blázna. Díky jednomu současnému odborníkovi můžeme objevovat, jak významný je ještě dnes přínos jeho hlubokého myšlení. Příběhy odvahy a víry sledujte v pondělí 27. května od 20:00.

 

Společně s moderátorem pořadu Janem Špilarem, který je kadeřníkem, jáhnem a auditorem církevního soudu v Brně v jedné osobě, navštívíme rodinu Zajíčkových z Ostravy, abychom si popovídali s jejich hosty, rodinou, která má více dětí. Budeme společně hovořit na aktuální společenské rodinné téma. V rozhovoru určitě zazní i příběhy manželů a rodin, které budou svědectvím o snaze, oběti, lásce, překonávání potíží, jejich řešení a pod. Na pořadu rodina vysíláme v úterý 28. května od 20:00.

 

Jeho hlavní postavou je Ježíš Kristus, živě přítomný mezi námi v podobě chleba a vína. Jak uvádějí sami jeho tvůrci, tento dokument diváky dostane na kolena. Před Nejsvětější svátostí. Polský film Já JSEM, který byl natočen na pěti kontinentech, můžete sledovat ve čtvrtek 30. května od 21:00.

Zobrazeno 976×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka