Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Rio za dveřmi

12. 5. 2013 19:21

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 13. května 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Jan Kožešník dlouho hledal svobodu a naplnění, a proto když objevil duchovní svět, bez váhání se do něj vrhnul. Jaká byla jeho cesta od satanismu ke křesťanství, o tom povypráví v relaci TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 13. května v 9.15. (do 9.30)

 

Zajímavý cyklus Církev a věda zachytíte na vlnách Proglasu opět v pondělí 13. května v 16.00. Profesor Martin Weis pohovoří o zlomovém okamžiku v dějinách, kdy církev ztratila svůj dosavadní monopol na učenost a vzdělávání. (do 16.25)

 

Jedno rabínské naučení říká, že Stvořitel se každý den podívá z nebes, zda je alespoň jeden člověk spokojený. Jak je to s námi? O umění vděčnosti a spokojenosti bude Noční linka Marie Blažkové v pondělí 13. května ve 22.30. (do 23.30)

 

Pořad z produkce litoměřického studia Štěpán je na programu v úterý 14. května ve 22.00. Uslyšíte o pomoci litoměřické charity v Mongolsku a o novém projektu s názvem „Dali – Křídlo“. Ten si klade za cíl napomoci vzdělávání mongolských dětí a mládeže. (do 22.25)

 

Ve středu 15. května v 16.55 se na Proglasu otevře Folklórní okénko. Jaroslav Bradáč, učitel, hudební skladatel a publicista, který žil na přelomu 19. a 20. století, po sobě zanechal pozoruhodnou rukopisnou sbírku 1 200 písňových záznamů z Plzeňska. Některé z nich necháme zaznít v podání vynikajících dudáckých kapel. (do 17.25)

 

Jak II. vatikánský koncil ovlivnil tvářnost současné církve? O tom budeme uvažovat v závěrečné části cyklu o koncilních dokumentech, kterou odvysíláme v pátek 17. května v 9.30. (do 9.55)

 

„Rio za dveřmi“ – zpravodajka Radia Proglas Hana Sedláková se připravuje na reportérskou cestu na Světové setkání mládeže v brazilském Riu. Nedávno absolvovala přípravné setkání poutníků a v relaci Všimli jsme si Vám o připravovaném setkání sdělí nejnovější informace. Poslouchejte v pátek 17. května v 16.00. (do 16.45)

 

V pátek 17. května ve 22.00 pokračuje 6. dílem vzdělávací cyklus Křesťanské ctnosti. Tentokrát pojednají interpreti Kateřina Lachmanová a Angelo Scarano o spravedlnosti. (do 22.25)

 

Poetičnost, jemnost, křehkost, ale i síla a odvaha. To jsou vlastnosti charakterizující herečku a šansoniérku Andreu Buršovou. Umělkyně působí v angažmá v divadle Husa na provázku a společně se skupinou Indigo Quartet a skladatelem Zdeňkem Králem realizuje hudební projekty. K setkání s ní v jedné brněnské kavárně Vás přizveme v pořadu Pod slunečníkem. Vysíláme v sobotu 18. května ve 22.10. (do 23.05)

 

Francouzský dominikán Jean-Claude Sagne ve své knize „Bůh, náš Otec“ ukazuje, jak vztah k Bohu Otci prostupuje všemi oblastmi lidského života a má moc vnést do nich svobodu a radost. Více o obsahu knihy Vám prozradí Marie Blažková v Knihovničce Proglasu 19. května ve 13.20. (do 13.30)

 

Spisovatel Josef Škrábek se dlouhodobě zabývá problematikou česko-německého smíření. Ve své nové knize „Sudetští Němci o sobě“ nabízí pohled na danou problematiku očima syna českého otce a německé matky. Rozhovor s ním přinese relace Křesťan a svět v neděli 19. května v 17.00. (do 17.30)

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 14. 5. v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas za nemocné posluchače, ve čtvrtek 16. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 17. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v sobotu 18. května v 10.00 mši svatou z pouti bývalých příslušníků PTP na Svaté hoře v Příbrami (celebruje biskup Václav Malý), v neděli 19. května v 9.00 mši svatou (zatím není známo odkud).

 

Májové pobožnosti vysíláme v květnu vždy ve čtvrtek 20 minut přede mší svatou.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Kardinál Dominik Duka bude hostem dalšího dílu pořadu Živě s biskupem. Pořad bude Noe vysílat živě přímo z pražského arcibiskupského paláce v úterý 14. května od 20 hodin.

 

Tématem diskuzního pořadu Kulatý stůl bude tentokrát Svět víry 20. století. Sledujte ŽIVĚ v pátek 17. května od 20:00.

 

Přímý přenos svatodušní vigilie se Svatým otcem Františkem sledujte v sobotu 18. května od 18:00.

 

 

Zobrazeno 914×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka