Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Na pořadu rodina

24. 6. 2013 15:58

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 24. června 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

V roce 1938 v Československu ožívaly poutní tradice. Výjimkou nebyl ani Velehrad. Jednalo se o vlastenecky motivované bohoslužby a poutě. Za války přišel na Velehrad jako novic kardinál Tomáš Špidlík. V Československu se brzy vystřídaly totalitní režimy, mezi cyrilometodějskou tradicí a komunismem se stupňovalo napětí, které vyvrcholilo v roce 1985 na Velehradě a předznamenalo pád komunistické ideologie. O těchto dějinných událostech pojedná historik Jaroslav Šebek ve vzdělávacím cyklu  o cyrilometodějské tradici v pondělí 17. června v 16.00. (do 16.25)

 

Relaci Evangelické církve augsburského vyznání zachytíte v pondělí 17. června ve 22.00. (do 22.25)

 

„Ahoj na prázdniny“ – to je podtitul Kafemlýnku, kterým Vás v úterý 18. června od 9.30 provede Adriana Růžičková. (do 10.30)

 

Telefonická soutěž, v níž malí posluchači pomáhají hlavní postavě dosáhnout cíle. To je Telefonické riskování Barvínku, které je připraveno na úterý 18. června od 16.00. (do 16.30)

 

Magazín ze studia Jan vysíláme v úterý 18. června ve 22.00. Vydáme se na prohlídku znovu otevřené katedrály sv. Mikuláše v Českých Budějovicích a připomeneme si výročí 750 let od založení cisterciáckého kláštera ve Zlaté Koruně na Českokrumlovsku. (do 22.25)

 

Ženský vzdělávací spolek Vesna je organizací s dlouholetou historií. S tímto dámským klubem Vás seznámí jeho vedoucí Jana Žáčková ve středu 19. června v 9.30. V rámci Dopoledne s Magdou Hauserovou Vámdále nabídneme Minuty pro zdraví, věnované problémům močového systému. (do 10.30)

 

Členy hudebního souboru brněnské Základní umělecké školy Smetanova přivítáme ve Folklorním okénku ve středu 19. června, v dílčí rubrice „Muzikanti, to sú chlapci“. Cimbálovou muziku v podání tohoto souboru uslyšíte  v 16.55. (do 17.25)

 

Posluchačům pořadu Hrajte, kapely! představíme osobnost lidové básnířky a moderátorky Věry Gremlicové, jejíž život vůbec nebyl jednoduchý. Přes nepřízeň osudu se však četbou a samostudiem neustále vzdělávala. Více se dozvíte ve čtvrtek 20. června od 16.55. (do 17.25)

 

Farnost Místek letos oslavila 250 let od položení základního kamene chrámu sv. Jana a Pavla. Duchovní správce této farnosti Mons. Josef Maňák pohovoří o svém působišti v pořadu ostravského studia Hedvika. K jeho poslechu Vás pozveme ve čtvrtek 20. června ve 22.00. (do 22.25)

 

Dějinami práva a rozdělením jeho pramenů se budeme zabývat v pokračování vzdělávacího cyklu Kanonické právo v životě církve v pátek 21. června v 9.30. (do 9.55)

 

Tomáše Špidlíka jakožto teologa, který se zajímal o interpretaci umění, Vám představíme v rámci týdeníku Dotýkání světla, který uslyšíte v pátek 21. června ve 22.00. Docent Karel Sládek pohovoří o Špidlíkově zájmu o malířství, ikonopisectví a filmovou tvorbu. (do 22.25)

 

Mladí kněží Josef Prokeš a Vladimír Záleský vyprávěli v jednom z loňských Barvínků o své výpravě na nejvyšší horu Afriky Kilimandžáro a o svých zážitcích z Tanzánie. Reprízujeme v sobotu 22. června v 9.30. (do 10.00)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 18. června v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 20. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 21. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 23. června v 9.00 mši svatou z kostela sv. Tomáše v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Společně s moderátorem pořadu Janem Špilarem, který je kadeřníkem, jáhnem a auditorem církevního soudu v Brně v jedné osobě, navštívíme rodinu Zajíčkových z Ostravy, abychom si popovídali s jejich hosty, rodinou, která má více dětí. Budeme společně hovořit na aktuální společenské rodinné téma. V rozhovoru určitě zazní i příběhy manželů a rodin, které budou svědectvím o snaze, oběti, lásce, překonávání potíží, jejich řešení a pod. Sledujte druhý díl pořadu Na pořadu rodina v úterý 25. června od 20:00.

 

Dřevo třešně pozná podle kůry každé malé dítě, které po třešni lezlo za jejími plody. A víte, že třešeň neroste jenom v sadech, ale i v lese? Jednu takovou lesní třešeň navštívíme. Sledujte seriál Kus dřeva ze stromu ve čtvrtek 27. června od 17:30.

 

Přímý přenos programu 68. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice  2013 sledujte v sobotu 29. června od 20:30.

Zobrazeno 957×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka