Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Slezská Lilie 2013

10. 6. 2013 15:55

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 10. června 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Marta Vaňáčová dlouho věřila, že je dobrá a že to stačí, ale pak poznala, jakou radost přináší, když Bohu vyznáme své hříchy. O svůj příběh se s Vámi rozdělí v pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání. Uslyšíte ho v pondělí 10. června v 9.15. (do 9.30)

 

Unionistické kongresy, jež proběhly na Velehradě v první polovině 20. století, nebyly nijak zvlášť úspěšné, ale probudily touhu po setkávání a začaly tak budovat cesty k dialogu, po kterých se pak vydali zastánci ekumenismu. O významu těchto koncilů pohovoříme v rámci vzdělávacího cyklu Cyrilometodějská tradice v pondělí 10. června v 16.00. (do 16.25)

 

Příběhem starozákonního proroka Nehemjáše se nechá inspirovat Lída Hojková v relaci TWR Tichá pošta. Její úvahu s titulem „Karty na stůl“ zachytíte v úterý 11. června v 9.15. (do 9.30)

 

Vysoký průměrný věk sestry v  komunitě Římské unie řádu svaté Voršily v Jiřetíně pod Jedlovou již omezuje. Přesto jsou věrné svému řeholnímu povolání a s láskou se o sebe navzájem starají. O životě sester povypráví Marie Viktorie Mikulčíková v pořadu litoměřického studia. K poslechu Vás pozveme v úterý 11. června ve 22.00. (do 22.25)

 

Pořad z produkce pražského studia přinese ve čtvrtek 13. června ve 22.00 reportáž z pouti seniorů do františkánského kláštera v Hájku u Prahy. Už po dvanácté toto putování uspořádalo Místní společenství Sekulárního františkánského řádu při kostele sv. Anežky na Spořilově. (do 22.25)

 

Další část cyklu Kanonické právo v životě církve, pojednávající o teologii práva a také o tom, zda pramenem práva může být Bible, uvede,e v pátek 14. června v 9.30. (do 9.55)

 

Ředitel Proglasu Mons. Martin Holík navštívil na konci května Ukrajinu. Reportáž z této cesty Vám nabídneme v pořadu Všimli jsme si v pátek 14. června od 16.00. (do 16.45)

 

V rámci pořadu Dotýkání světla odvysíláme v pátek 14. června první ze tří dílů o kardinálu Tomášovi Špidlíkovi. Doc. Karel Sládek představí jeho osobnost, jak ji poznal při přednáškách na Papežském orientálním institutu v Římě. Více se dozvíte ve vysílání od 22.00. (do 22.25)

 

Anette Akanwasa pracuje v charitním projektu ve vesničce Kitokolo v Ugandě. V pořadu Pod slunečníkem Vám poví o svém dětství, studiích a o sociální práci, které se věnuje. Bude mluvit o bohatství i o chudobě. Pořad naladíte v sobotu 15. června ve 22.10. (do 23.05)

 

Trilogii Josepha Ratzingera o Ježíši Nazaretském představí Marie Blažková v Knihovničce Proglasu,kterou vysíláme v neděli 16. června od 13.20. (do 13.30)

 

V nejbližších relacích Křesťan a svět uslyšíte postupně svědectví tří bratrů Pacnerových, kteří se stali kněžími. Jako první bude hovořit P. Pavel Pacner, mikulovský probošt – poslouchejte v neděli 16. června od 17.00. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 11. června v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 13. května v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 14. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 16. června v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

V 63. dílu Klapky uvede moderátor pořadu Petr Baran Zdeňka Kopku z Prahy. Filmový veterán má skutečně širokou nabídku snímků a některé z nich byly natočeny ještě za éry němého filmu. Sledujte v pondělí 10. června od 20:25.

Večery chval jsou místem setkání a oslavy. Setkání s dobrým Bohem a lidmi. Oslavy, protože milosrdný Bůh, nám dal svého milovaného Syna, aby žádný, kdo v Něho věří nezahynul, ale měl život věčný. K Večeru chval se skupinou DOSS se v živém vysílání připojte ve středu 12. června od 20:00.

 

Netradiční umělecký dokument Jak si mě našel Antonín z Padovy vás zavede na důležitá místa místa ze světcova života. V autobiografickém dokumentu pátrá Tomáš M. Cigánek po velikánovi z Padovy, který velmi zvláštně zasáhl i do jeho života. Ve snímku, který vznikal několik let a natáčel se v řadě zemí, promlouvá i jeden z nejvýznamnějších Antonínových životopisců Vergilio Gamboso. Sledujte ve čtvrtek 13. června od 22:00.

Živé přenosy z mezinárodního festivalu moderní křesťanské hudby Slezská Lilie 2013 sledujte v sobotu 15. června v 15:00 (vystoupení Lidové konzervatoře a Múzické školy Ostrava, a seskupení Gospel), v 17:30 (vystoupení skupin F6 /SK/ a Brno Gospel Choir) a ve 20:00 (vystoupení skupin PCQ, Ivy Bittové a projektu Divergo).

Zobrazeno 893×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka