Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Přežili jsme Gulag

8. 7. 2013 12:39

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 8. července 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Co se stane, když člověk uvěří Bohu? Mluví Bůh? A co to vlastně znamená věřit Mu? O tom všem bude řeč v příběhu Evy Hazukové v pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání. K poslechu Vás pozveme v pondělí 8. července od 9.15. (do 9.30)

 

Ze vzdělávacího cyklu Rozhlasová univerzita z archivu rádia Svobodná Evropa vybíráme v pondělí 8. července pořad o Tomáši Štítném. Vysíláme od 16.00. (do 16.25)

 

V úterním Kafemlýnku 9. července v 9.30 odvysíláme druhou část rozhovoru s otcem Petrem Pilerem na téma „Přepodklady pro trvalý manželský vztah“. (do 10.30)

 

Jeho specializací jsou varhany a zvony, které po celé republice soustavně mapuje a natáčí a vytváří tak už po dlouhá léta unikátní zvukový archiv. Je znám jako publicista, skladatel a varhaník. Řeč je o organologovi a kampanologovi litoměřické diecéze Radku Rejškovi, kterého blíže představíme v úterý 9. července ve 22.00. (do 22.25)

 

Ve čtvrtek 11. července ve 22.00 představíme Institut františkánských studií, který nabízí hlubší proniknutí do františkánské spirituality. Ke studiu se můžete přihlásit do konce července a co institut je, co nabízí a pro koho je určen, to se dozvíte v rozhovoru s jeho zakladatelkou, sestrou Ludmilou Pospíšilovou.

 

V rámci vzdělávacího cyklu Kanonické právo v životě církve se v pátek 12. července budeme zabývat rozdílem mezi fyzickou a právnickou osobou v církvi a problematikou právní subjektivity. Více se dozvíte v 9.30. (do 9.55)

 

V relaci Všimli  jsme si budeme v pátek 12. července hledat odpovědi na otázky, jak se modlit uprostřed všech starostí všedního dne, kterak vychovávat děti, aby se mohli jednou s plnou zodpovědností rozhodnout pro Ježíše, a jak čelit nástrahám a obtížím, které brání našemu spojení s Bohem. Rozhovor s papežským kazatelem P. Ranierem Cantalamessou z roku 2011 opakujeme od 16.00. (do 16.45)

 

O místě hudby v lidském životě, o jejích účincích na člověka a o její komunikační a léčivé síle pohovoří Petr Raus s muzikoterapeutkou Noemi Komrskovou v pořadu TWR, Na sobotní frekvenci Proglasu. Poslouchejte v sobotu 13. července v 8.00. (do 9.00)

 

„Dopis Alexandrovi“ je kniha osudů židovského dítěte Renaty, kterou zachránil Nicholas Winton. Představíme ji v Knihovničce Proglasu v neděli 14. července ve 13.20. (do 13.30)

 

„Dětský domov není domov“  - to je podtitul pořadu Křesťan a svět, který naladíte v neděli 14. července v 17.00. Uslyšíte rozhovor se Sašou Mikloškovou, která vyrůstala v dětském domově a jako úspěšná vychovatelka tam nyní působí. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 9. července v 18.00 mši svatou ze Slovenska prostřednictvím Radia Lumen, ve středu 10. července v 19.00 mši svatou ze zahájení Katolické charismatické konference v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla (celebruje Mons. Vojtěch Cikrle), ve čtvrtek 10. července v 16.45 mši svatou z Katolické charismatické konference (celebruje Mons. František Radkovský), v pátek 11. června v 16.45 mši svatouz Katolické charismatické konference (celebruje P. Petr Vaculík), v sobotu 13. července v 16.45 mši svatou z Katolické charismatické konference  (celebruje P. Michael Slavík), v neděli 14. července v 11.00 mši svatou z Katolické charismatické konference (celebruje kardinál Miloslav Vlk).

 

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

 


Prosazuje naše společnost a církve dostatečně ekologické myšlení? Máme v tom ohromující rezervy. 14. díl vzdělávacího pořadu Náš dům v kosmu - ekologie a bioetika, jehož tvůrcem a průvodcem je Marek Orko Vácha, sledujte v pondělí 8. července od 18:40.

 

Pořad Misie naživo sledujte v úterý 9. července ve 20:00. Pozvání moderátorky Markéty Švábové přijali slovenský misionář, o. Peter Krenický, z Melitopole na JV Ukrajiny, v doprovodu rektora Kyjevského duchovního semináře o. Petro Žuka a 5 bohoslovců.

 

Life before Death (Život na konci života) je ve světě oceňovaný dokument o pacientech v terminálním stádiu nevyléčitelných onemocnění. Uvádí příběhy lidí z různých států světa, ukazuje důležitost zachování kvality života v nemoci a zasazuje se o důstojnější umírání. Dokument sledujte ve středu 10. července ve 22:15.

 

Pětice mužů vypráví příběh svého zavlečení do sovětských pracovních táborů. Jejich zážitky z cesty na Sibiř, života v táboře a návratu do vlasti zůstanou živou výčitkou pro budoucí generace. Podobným scénářem vstoupilo KGB do osudů více než 7000 slovenských občanů. Dokument Přežili jsme Gulag sledujte v sobotu 13. července od 15:55.

 

 

Přímé přenosy mší svatých z Katolické charismatické konference 2013:


čtvrtek 11. července v 16:45, celebruje plzeňský biskup František Radkovský

pátek 12. července v 16:45, celebruje P. Petr Vaculík SDB, salesiánský provinciál.

sobota 13. července v 16:45, celebruje P. Michael Slavík

neděle 14. července v 11:00, celebruje kardinál Miloslav Vlk

 

 

Zobrazeno 1030×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka