Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Ať křik po míru stoupá vysoko!

4. 9. 2013 14:43

O čem píše KT č. 36/2013


Pomozme společně nalézt mír pro Sýrii! Touto naléhavou výzvou se obrátil papež František na celé mezinárodní společenství. Připojte se ke dni půstu a modlitby, který Svatý otec vyhlásil na sobotu 7. září.


Zpravodajství KT dále informuje: Další kritika majetkového narovnání státu s církvemi zazněla z úst prezidenta Miloše Zemana. Minulý pátek proběhla ostře sledovaná intronizace nového trnavského arcibiskupa Jána Orosche. V Zábřehu na Moravě vymysleli originální způsob, jak využít přebytky ovoce a zeleniny ze zahrádek.


Publicistika vzpomíná na biskupa Antona Aloise Webera, který vedl litoměřickou diecézi v těžkých dobách nástupu nacismu a druhé světové války. Ač sám německé národnosti, vždy se Čechům snažil vycházet vstříc. V září si litoměřická diecéze připomene 65 let od jeho smrti.


S posledním prázdninovým dnem odstartoval své vysílání nový televizní kanál ČT :D, který bude mít i svůj křesťanský rozměr. Podrobnosti pro vás zjišťoval Jan Paulas.

Jak zvládnout září bez stresu? Rady a doporučení přináší tématická dvoustrana KT, kterou připravila Kateřina Šťastná.


Celistvá pedagogika Franze Ketta vychází z křesťanského pojetí člověka a začíná zdomácňovat nejen ve zdejších církevních školkách. Více se o tomto pedagogickém směru dozvíte v rodinné příloze Doma.


P. Miloslav Fiala OPraem oslavil pětaosmdesáté narozeniny. Za svým bohatým životem se ohlíží v rozhovoru s Alešem Palánem, který naleznete na poslední straně KT.

 


Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Zobrazeno 969×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka