Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jak potkávat svět s Jiřím Pavlicou a Josefem Krčkem

1. 9. 2013 0:01

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 2. září 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Iva Hrdličková byla v životě spokojená, mezi spolužáky ve škole byla oblíbená, nic jí nescházelo... Ale  jedna návštěva a jedna modlitba ji přivedly k velké změně. O tom bude Iva vyprávět v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání v pondělí 2. září od 9.15. (do 9.30)

 

Co je to vlastně politika a kdy, kde a za jakých podmínek může být rozvíjena? Má na politiku nějaký vliv právo jednotlivého člověka volit politické představitele, nebo jakýkoliv jiný projev občanské svobody? A kdo je to občan? To je malý výběr z množství otázek, které necháme zaznít v novém vzdělávacím cyklu Politická filosofie. O kořenech politického jednání člověka, které sahají až do dávné historie, budou úvodní díly s podtitulem „Sféra veřejná a domácí“. Poslouchejte v pondělí 2. září od 16.00. (do 16.25)

 

Hlavním posláním Milosrdných bratří je sloužit lidem vždy takovou charitativní činností, kterou vyžaduje daná země či region. Před 20 lety obnovili svoji aktivitu ve vizovické nemocnici a provozují na místě léčebnu dlouhodobě nemocných a ambulantní interní péči. Na návštěvu do Vizovic vás pozveme v rámci pořadu studia Radim: U v úterý 3. září ve 22.00. (do 22.25)

 

S více než stoletým fondem historických záznamů jihočeské lidové hudby Vás ve Folklorním okénku seznámí Zdeněk Vejvoda. Jihočeský region má to štěstí, že audio záznamy tvorby místních lidových muzikantů a zpěváků tvoří souvislou řadu od vzácné kolekce fonografických válečků z roku 1909 až po současné digitální nahrávky. Poslouchejte ve středu 4. září v 16.55. (do 17.25)

 

Již od roku 1993 existuje v Havířově na Haškově ulici Církevní středisko volného času mládeže sv. Jana Bosca. Ve čtvrtek 5. září ve 22.00 zachytíte v pořadu z ostravského studia Hedvika rozhovor s ředitelem střediska Jindřichem Hoňkou. (do 22.25)

 

V pokračování cyklu Kanonické právo v životě církve se budeme v pátek 6. září v 9.30 zabývat svátostí biřmování. Pohovoříme o udělování této svátosti v době prvních křesťanů, vysvětlíme důležitost přípravy a probereme podmínky k přijetí této svátosti. (do 9.55) 

 

První zářijový pořad Všimli jsme si přinese ohlédnutí za jubilejní desátou Poutí rodin brněnské diecéze, která se na sklonku prázdnin konala ve Žďáru nad Sázavou pod heslem "Kdo věří, není nikdy sám". Program sledoval přímo na místě Luděk Strašák, jehož reportáž celou akci přiblíží. K poslechu Vás pozveme v pátek 6. září v 16.00. (do 16.45)

 

Bohu může člověk sloužit jako jednotlivec nebo jako součást společenství. Jak to vypadá, když Bohu slouží celá rodina, to se dozvíte v pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu 7. září v 8.00. Jeho hostem bude František Krupička z brněnského sboru církve Slovo života. (do 9.00)

 

„Žena mezi primáty“ tak zní název pořadu Pod slunečníkem, v němž se setkáme s primatoložkou Klárou Petrželkovou. Její život je spojený s Afrikou, lidoopy a komunitou BaAka. O cestě ke gorilám i k lidem pohovoří v sobotu 7. září ve 22.10. (do 22.50)

 

V Knihovničce Proglasu představíme v neděli 8. září ve 13.20 pozoruhodnou knihu z produkce nakladatelství Argo, kterou její autoři nazvali „Můj děda nebyl nácek“. (do 13.30)

 

„Média, která nematou“  - to je podtitul pořadu Křesťan a svět, který vysíláme v neděli 8. září od 17.00. K mikrofonu usedne mediální pracovník, Vojtěch Cekota, který je známý jako průkopník reálného ekumenismu. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 3. září v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 5. září v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 6. září v 18.00 mši svatouz kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 8. září v 9.00 mši svatou mariánského poutního místa Štípa u Zlína.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

 

Koncert chval z konference Planetshakers z ledna 2006 v australském Melbourne můžete na TV Noe sledovat v pondělí 2. září v 16:40

 

Poznejte osobnosti, jejichž život je dnes pro nás příkladem i inspirací. Čtvrtý díl seriálu Hrdinové víry bude věnován Metoději Habáňovi. Sledujte v úterý 3. září od 20:00.

 

Můj Bůh a Walter - kurz náboženství pro mládež podle Katechismu katolické církve. První díl s názvem Člověk vysvětluje, v čem spočívá jedinečnost lidské bytosti, která se od ostatních živých tvorů liší nejen schopností rozumového poznání a jednání, estetického vnímání a rozhodování podle svobodné vůle, ale také tím, že se zabývá nejen praktickými záležitostmi nutnými pro přežití, ale také otázkami po smyslu svého života a existenci Boha jakožto prvotní příčiny bytí. Sledujte ve středu 4. září v 16:45.

 

První poprázdninové pozvání Jiřího Pavlicy přijal hudební skladatel a multiinstrumentalista Josef Krček. O tom, jak potkávat svět, si budou povídat ve čtvrtek 5. září. Sledujte ŽIVĚ ve 20:00

 

 

 

Zobrazeno 958×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka