Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Toufar trpí v opeře

26. 9. 2013 17:36

O čem píše KT č. 38/2013


 

Příběh číhošťského mučedníka P. Josefa Toufara se dočkal i operního zpracování, které uvádí Národní divadlo na scéně Divadla Kolowrat. KT přináší poměrně kritickou recenzi ambiciózního díla.

Předvolební servis KT se rozběhnul: první ze série předvolebních rozhovrů je na světě – na otázky redaktora Aleše Palána odpovídá předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Přinášíme též reflexi rozhovoru z pera jeho autora a analytický pohled na lidovce, jehož autorem je komentátor Českého rozhlasu Radko Kubičko.

Na oslavy svátku sv. Václava upozorňuje nejen úvodní zpravodajský text, který informuje o provokacích namířených vůči pouti, ale zejména speciální svatováclavská příloha, kterou naleznou čtenáři uvnitř čísla.

Na národní pouť zve v rozhovoru kardinál Dominik Duka. KT se podařilo také získat exkluzivní rozhovor s hlavním hostem na pouti, s mnichovským kardinálem Reinhardem Marxem. Čtenáři se dále dozví, jak se chystá přímý televizní přenos z pouti a kdo všechno za ním stojí.

Tematická dvoustrana je věnována císařovně Zitě. V době oslav svátku sv. Václava si tradičně připomínáme i osobnosti, které jsou spjaty s místem, kde národní světec zahynul. Jsou jimi bl. Karel a tentokrát i jeho žena Zita, adeptka blahořečení. Pestrý pohled na její osobnost připravil Jiří Prinz.

Příloha Perspektivy se věnuje zejména Bibli kralické, od jejíhož vydání uplynulo čtyři sta let.

Může církev ignorovat či odmítnout veřejné mínění? Odpovědi se snaží nalézt mluvčí pražského arcibiskupství Aleš Pištora.

Noviny uzavírá rozhovor s emeritním velvyslancem Janem Kopeckým.

 

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

 

Zobrazeno 795×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka