Co se vysílá, co se píše, co se děje...

V supermarketu už mají Vánoce!

18. 9. 2013 16:39

O čem píše KT č. 38/2013


 

Že vánoční sortiment zaplavuje obchody pravidelně ještě před adventem, už skoro nikoho nepřekvapuje. Letos ovšem bylo možné koupit Santa Clause již se školními potřebami… Nové vydání KT zachycuje tento fenomén nejen s poukazem na pohled některých klimatologů, ale i z pohledu teologova.

Domácí zpravodajství si dále všímá například oslav výročí Bible kralické či uctění posledního litoměřického biskupa německé národnosti Antona Aloise Webera. Dočkáme se jeho blahořečení?

Ani zahraniční rubrika neopomíjí významnou osobnost, jejíž výročí smrti jsme si rovněž nedávno připomněli a jež se zejména v Itálii těší velké oblibě. Již světec, ale stane se pater Pio z Pietrelciny učitelem církve?

Kulturní redaktor tentokrát přísně hodnotí pokračování legendárního televizního seriálu Sanitka. Měl to být hit letošního podzimu, ale zatím jen parazituje na úspěchu původního díla a zdá se, že to lepší nebude…

Tematická dvoustrana se zabývá církví v Africe. Na rozdíl od Afričanů jsme my v Evropě ztratili smysl pro Boha a jeho přítomnost v každodenním životě, míní misionář P. Pavel Vojtěch Kohut.

Příloha Doma je věnována dětem a Bibli. Jak číst Bibli s dětmi? Jak naučit nejmladší generaci vstupovat do starodávného světa Knihy knih a chápat její poselství? KT vychází se speciální přílohou Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče.

Noviny uzavírá rozhovor s biskupem Pavlem Posádem, který nedávno oslavil kulaté životní jubileum, ale ohlíží se hlavně za svými zážitky ze setkání mládeže v Brazílii.

 

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

 

 

Zobrazeno 830×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka