Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Papež v rodišti svého patrona

10. 10. 2013 18:39

O čem píše KT č. 41/2013


Pastorační cestu a zároveň pouť vykonal Svatý otec František, když zavítal minulý týden do středoitalského Assisi, rodiště světce, jehož jméno si jako papež zvolil.

„Velkou koalici se sociální demokracií považuji za nemyslitelnou,“ říká v rozhovoru Miroslava Němcová z ODS. KT pokračuje třetím dílem svého předvolebního servisu. Tentokrát přináší rozhovor s volební jedničkou ODS. Stejně jako v předchozích dílech seriálu (Pavel Bělobrádek, Karel Schwarzenberg) nabízí své postřehy (nejen) ke straně, kterou reprezentuje, komentátor ČRo Radko Kubičko i autor rozhovoru Aleš Palán.

Losováním vítězů vyvrcholila Velká letní soutěž Katolického týdeníku 2013. Přinášíme netrpělivě vyhlížené výsledky. S vylosováním nám tentokrát pomohl P. Václav Hušek, kněz, který se zotavuje v Domově sv. Karla Boromejského v pražských Řepích.

Tematická dvoustrana je věnována farnosti a její komunikaci navenek. Jak umíme, nebo neumíme otevírat dveře naší farnosti lidem z okolního světa? A jak ke komunikaci využíváme možnosti, které nám nabízí internet?

Příloha Perspektivy nabízí rozsáhlý text Petra Příhody o „našem“ komunismu. Mezi evropskými postkomunistickými zeměmi jsme výjimkou. Komunisté jsou u nás dnes druhou nejsilnější stranou a aspirují i na úlohu vládní strany. Proč tomu tak je?

KT vychází s přílohou „Pro děti z Ekvádoru“.

Noviny uzavírá rozhovor s Emíliou Hrabovec, členkou prestižní papežské instituce, která dává v rozhovoru nahlédnout do zákulisí tzv. Vatikánského tajného archivu.

 

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

 

Zobrazeno 908×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka