Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Kde se dělá dobro

19. 11. 2013 16:36

 

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 18. listopadu 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 Tip Proglasu: Připravujeme nový vzdělávací cyklus Církevní dějiny v zrcadle času II. Autorem pořadů je církevní historik Teologické fakulty Jihočeské univerzity profesor Martin Weis. Začínáme v pondělí 25. listopadu v 16.00, další díly budete slýchat pravidelně v tomto čase. Nový vzdělávací cyklus Proglasu se zaměří na církevní dějiny v období od zahájení prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války roku 1945.

 Téměř čtvrt století uplynulo od listopadových událostí roku 1989. V čem se liší současnost od našich tehdejších představ? V čem jsme byli naivní? Co předčilo naše očekávání? Noční linkou v pondělí 18. listopadu od 22.30 (do 23.30) provází šéfredaktor Pavel Mikšů.

 O reformách druhého vatikánského koncilu z pohledu církevních tajemníků v komunistickém Československu hovoříme v úterý 19. listopadu s historikem Martinem Weissem, a to od 22.00. (do 22.25)

 První část úvahy Miluj sám sebe německého pastora a úspěšného autora knih o partnerských vztazích Waltera Trobische uvede pořad Zrcadlo. Relaci z produkce TWR naladíte ve středu 20. listopadu v 9.15. (do 9.30)  

Folklorní okénko s datem 20. listopadu nabídne živý koncert ze studia Proglasu. S profesorem Daliborem Štruncem, který vyučuje hru na cimbál na brněnské konzervatoři, představíme cimbál, jak jej mnozí neznají - v podání studentů zazní sólové skladby pro cimbál současných hudebních skladatelů. A nebude chybět ani povídání o historii i současnosti tohoto nástroje. Naladíte ve středu 20. listopadu od 16.55. (do 17.55)

 Vzdělávací seriál Kanonické právo v životě církve pokračuje v pátek 22. listopadu v problematice svátosti manželství, uzavíraných neplatně. Rozebereme si možnosti zplatnění, vysvětlíme kdo je oprávněn manželství zplatnit a kdo smí o zplatnění žádat. Dozvíme se, zda existuje také církevní rozvod. Naladíte v 9.30. (do 9.55)

 Dny důvěry – to je ekumenické setkání mladých lidí z různých církví, na němž se podílí komunita bratří z Taizé. Letos se konaly v Praze a s mikrofonem se jich účastnila také naše redaktorka Mariana Ambrožová. Ohlédnutí za Dny důvěry uslyšíte v relaci Všimli jsme si v pátek 22. listopadu v 16.00. (do 16.45) 

V cyklu Dotýkání světla představíme osobnost Aničky Bohuslavy Tomanové. V dětství utrpěla těžký úraz a postupně ochrnula, posléze se stala členkou III. řádu sv. Františka a obdržela stigmata. Pořad o této výjimečné ženě uslyšíte v pátek 22. listopadu ve 22.00. (do 22.25)

 V týdeníku Slyšte, lidé! v sobotu 23. listopadu se budeme věnovat novým jménům v české world music, tedy českým kapelám, které čerpají z hudby různých koutů Evropy a světa. Těšit se můžete například na skupinu L’Arrache-Coeur, která staví na souhře niněry, akordeonu a klarinetu. Představíme si vokální soubor Milánosz, který se věnuje lidovým písním z východní Evropy, nebo fúzi skotské hudby a rocku v podání kapely Benjaming’s Clan. Vysíláme v 19.15. (do 20.15)

Gerardo Cioffari objasňuje ve své knize četné legendy, které se vážou k osobě oblíbeného světce Mikuláše z Bari. Novou knihu z nakladatelství Refugium představí Marie Blažková v Knihovničce Proglasu v neděli 24. listopadu ve 13.20. (do 13.30) 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 19. listopadu v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 21. listopadu v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 22. listopadu v 18.00 mši svatou z  kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 24. listopadu v 9.00 mši svatou z katedrály sv. Petra a Pavla v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Slavnostní vyhlášení výsledků a zakončení již sedmého ročníku Festivalu dobrých zpráv 2013 sledujte v úterý 19. listopadu v 18.00. Vysíláno ŽIVĚ.

Úchvatný dokument Relikvie a růže o prvním turné ostatků sv. Terezie po Spojeném království sledujte v úterý 19. listopadu od 20.00. Relikvie a růže je druhý z trilogie filmů o katolické víře. Není větší lásky, první film, sledoval rok života v Karmelitánském klášteře Nejsvětější Trojice v londýnském Notting Hillu. Poslední film se bude zabývat otázkou víry.

Magazín Kde se dělá dobro o neziskových a pomáhajících organizacích a jejich aktuálních akcích sledujte ve středu 20. listopadu v 17.35

Tématem diskuzního pořadu Kulatý stůl bude tentokrát encyklika Lumen Fidei. Sledujte v pátek 21. listopadu ve 20.00.

Zobrazeno 1021×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka