Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Češi nepřestávají být štědří

16. 1. 2014 2:56
„Lidé přestávají dávat na charitu,“ oznamovaly minulý týden titulky periodik. Občané České republiky tak prý reagují na neoblíbené církevní restituce. Jak je to doopravdy? Právě o to se zajímal Katolický týdeník.
Domácí zpravodajství informuje o mimořádné poctě, které se dočká během únorové návštěvy ad limina staroboleslavské Paladium. Při audienci u Svatého otce papež požehná korunky, jimiž bude v září při svatováclavských oslavách Palladium korunováno.
Papež František oznámil jména nových kardinálů, kteří budou uvedeni do úřadu. Evropané mezi nimi tvoří menšinu.
Kulturní rubrika přibližuje film Poslední vrchol. Vypráví o charismatickém španělském knězi a právě vstupuje do českých kin – v řadě zemí vyvolal obrovský ohlas. Jeho režisér poskytl KT exkluzivní rozhovor.
Tematická dvoustrana zasvěcuje čtenáře do tajemství seriálů. Proč je máme tolik rádi? Nastavují nám zrcadlo, nebo jsou spíš škodlivou drogou? A proč je dnešní seriál podvodem na divákovi?
Rodinná příloha Doma se věnuje rituálům v rodině. Jsou užitečné a dávají našemu životu řád, ale nesmí se z nich stát prázdný stereotyp. A to platí samozřejmě i v náboženské rovině.
Noviny uzavírá rozhovor s Milošem Bokem, hudebním skladatelem, dirigentem a mužem, který svůj život zasvětil zejména duchovní hudbě. „Nejúžasnější vteřina v mém životě byla před prvním provedením mé Missy solemnis,“ svěřuje se v rozhovoru.
Zobrazeno 996×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka