Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT02: Pouť důvěry bude v Praze! Koledníci Tříkrálové sbírky v ulicích...

9. 1. 2014 0:00
Rubrika: In! a Tarsicius
Koledníci Tříkrálové sbírky vyrazili o uplynulém víkendu do ulic našich vsí a měst. Teprve po uzávěrce příštího čísla se dozvíme, jak byli úspěšní a kolik peněz pro potřebné v Česku vybrali. Největší dobrovolnická akce u nás je v plném proudu. A možná zazvoní i u vašich dveří!
Pouť důvěry bude v Praze! Informuje o tom domácí zpravodajství. Co se dlouho šuškalo, je nyní oficiální – příští pouť důvěry vedená bratry z Taizé bude za rok v českém hlavním městě. Do srdce Evropy se vrací po 24 letech.
Zahraniční rubrika přibližuje dění v Rusku. Vánoce tam zastínily teroristické atentáty. Zároveň tam uhodily typické tuhé ruské mrazy a země se chystá na blížící se olympijské hry. Na stránce zahraničního zpravodajství naleznete mj. snímek nového pravoslavného chrámu, který vyrostl v centru olympijského dění – v Soči.
Kulturní rubrika přináší jako hlavní text téma akce Kámen. Šlo o jednu z nejrafinovanějších akcí StB v padesátých letech. Vyšedší kniha Kámen přináší jedinečné svědectví a rozkrývá tuto ďábelskou hru.
Tematická dvoustrana se tentokrát věnuje eucharistii. Ze sedmi svátostí je tou nejčastěji přijímanou. Co pro věřícího vlastně znamená? Nejen o tom hovoříme s karmelitánem P. Vojtěchem Kodetem.
Příloha Perspektivy se tentokrát věnuje jednomu ze svých letitých a zasloužilých autorů, jubilantovi Petru Příhodovi.
Noviny uzavírá rozhovor s Irenou Dančiovou. Snažíme se dostat blíže k slavným lidem, přitom ti nejzajímavější bývají někde úplně jinde. Jednoho z takových lidí potkal autor rozhovoru v nadaci Srdcerváči.
Zobrazeno 918×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka