Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT05: Poprvé u zpovědi, církev vezme dluhopisy

30. 1. 2014 0:00
Za vstřícné gesto směrem ke společnosti lze označit rozhodnutí českých a moravských biskupů převzít část finančních náhrad z majetkového narovnání formou dluhopisů.
Domácí zpravodajství a publicistika si všímá Dne zasvěceného života, který oslaví řády a řeholní společenství 2. února ve všech českých a moravských diecézích společně s biskupy. Představujeme i dvě zajímavé řeholnice: děkanku teologické fakulty v Olomouci Gabrielu Vlkovou a již zesnulou a na blahořečení aspirující někdejší generální představenou františkánek Elišku Pretschnerovou.
Na věčnost odešel kněz, který nejen pečoval o exulanty, ale oslovil i desítky tisíc posluchačů Svobodné Evropy: Mons. Karel Fořt.
V kulturní rubrice hovoříme s hercem Janem Vlasákem, který ztvárnil jednu z hlavních postav nového českého seriálu První republika.
Tematická dvoustrana tentokrát nahlíží za dveře sakristií a liturgie vůbec. Ze zákulisí liturgie tentokrát nabízíme: kde se berou liturgické oděvy kněze i ministrantů, hostie, víno…
Poprvé u zpovědi a svatého přijímání. Právě tím se zabývá rodinná příloha Doma. Kdy a jak připravit potomka na svátost smíření a eucharistie. Je „seznam hříchů“ – zpovědní zrcadlo ideální způsob?
Noviny uzavírá rozhovor s kardinálem Zenonem Grocholewským. Kancléř Papežské univerzity Gregoriana a respektovaný odborník na kanonické právo odpovídá na otázky Katolického týdeníku.
Zobrazeno 1325×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka