Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT07: V Soči myslí na věřící, o víře na faře, synové a dcery

13. 2. 2014 12:05
Během olympijských her v ruském Soči je o věřící podle agentury ITAR-TASS postaráno mnohem lépe než kdy předtím. Do centra olympijského dění se vypravil také český primas, kardinál Dominik Duka, který mj. připomněl, že u zrodu novodobé olympijské tradice stál i jeho spolubratr dominikán P. Henri Didon.
Zahraniční rubrika přináší hlavní text pod titulkem Papež míří na Východ. Po květnové návštěvě Svaté země se papež František patrně vypraví dál východním směrem: rýsuje se Srí Lanka a Jižní Korea.
Kulturní rubrika nabízí setkání nad Apokalypsou. Mimořádné album Apokalypsis spojuje starou hudbu, Zjevení sv. Jana a jazzovou improvizaci. Prinášíme rozhovor s jeho aktéry.
Tematická dvoustrana je tentokrát nazvaná O víře na faře. Na českobrodské faře jsme se sešli s místním knězem a čtveřicí tamních obyvatel, kteří se nebáli hovořit o své (ne)víře.
Rodinná příloha Doma nese v tematické části titul Synové a dcery. Máme vychovávat své děti nezávisle na jejich pohlaví? A jak dnes správně vychovávat chlapce v muže a dívky v ženy?
Noviny uzavírá rozhovor s P. Bohumilem Kolářem. „Už za mřížemi jsem si uvědomil, že společenství je pro kněze nezbytné. Kněz nemůže být sám jak Robinson,“ prozrazuje v dialogu. Tento kněz byl zatčen a ve vykonstruovaném procesu odsouzen na deset let vězení v komunistických žalářích. Někdejší spirituál a vyučující na KTF nedávno oslavil devadesáté narozeniny.
Zobrazeno 921×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka