Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT09: Katolický týdeník nově pro mobily a tablety

27. 2. 2014 11:52
Zrádce Jidáš, Vzkříšení Ukrajiny, postižené děti, likvidace lepry - to vše a ještě mnohem více v letošním 9. čísle Katolického týdeníku.

Krizi na Ukrajině se KT věnuje nejen ve zpravodajství, ale i v komentáři Romana Jocha nazvaném Vzkříšení Ukrajiny.
Přinášíme také rozhovor s fotografem Eugenem Kuklou, který se mezi demonstranty na kyjevském Majdanu pohyboval od loňského prosince.
Kulturní rubrika přibližuje osobnost Jana Dismase Zelenky. Jeho hudba nadchla už J. S. Bacha, přesto je dnes teprve objevována. A to díky oceněnému baroknímu souboru Ensemble Inégal.
Tematická dvoustrana se s blížícím postem a hlavně jeho vrcholem obrací k postavě jednoho z apoštolů, kterého bychom v týmu Kristových následovníků chtěli raději „nemít“. Je jím zrádce Jidáš. Co se o něm vlastně lze dozvědět? Vydáváme se po stopách Iškariotského a pátráme po důvodech jeho selhání, zrady.
Rodinná píloha Doma se zaměřila na postižené děti. V Česku žije téměř deset procent zdravotně handicapovaných lidí. Umíme se k nim chovat? Co od nás vlastně očekávají, co jim můžeme každý nabídnout?
Uvnitř listu naleznou čtenáři speciáolní přílohu o Likvidaci lepry. O malomocenství se dočítáme už v Písmu svatém. Škaredá nemoc, která vede až k smrti spojené s velkým utrpením. Jak funguje česká organizace, která pomáhá právě těmto trpícím? Zjistěte, jak málo stačí k boji s touto zákeřnou, prastarou a dosud nevyhubenou nemocí.
Noviny uzavírá rozhovor se soukromým zemědělcem Davidem Smetanou. Katolík, který získal ocenění Živnostník roku a druhé místo v soutěži Farma roku je ženatý, má tři děti a hospodaří nedaleko Hradce Králové.
 
KT vychází vstříc čtenářům preferujícím elektronickou podobu týdeníku. Nyní je možno jej odebírat i na tablety a chytré mobilní telefony přes aplikaci Publero. Jan Šedo v rozhovoru shrnuje výhody: Novinku ocení především čtenáři ze zahraničí. Pokud tedy znáte někoho, kdo umí česky a žije v zahraničí, předejte mu prosím tuto informaci.
Zobrazeno 755×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka