Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Vládu čeká obnova důvěry v politiku, Facebook a církev

5. 2. 2014 16:35
Které největší úkoly stojí před vládou, již minulý týden rekordně dlouho po volbách (95 dnech) jmenoval prezident Miloš Zeman? Zeptali jsme se několika odborníků a veřejně aktivních lidí – s jejich názory se lze seznámit v anketě, kterou přinášíme v rámci zpravodajství.
Domácí zpravodajství se ohlíží za Dnem zasvěceného života, který připadl na 2. únor – slavil se ve všech českých a moravských diecézích. Připomínáme také hromniční pouť matek ve Šternberku, kde se za svá dítka modlilo na tisích žen.
Publicistika se tentokrát zaměřila na téma Facebook a církev. Před deseti lety o něm nikdo nic nevěděl, dnes je to nejrozšířenější sociální síť na světě. Jak ji využívá církev?
V kulturní rubrice si KT všímá filmu 12 let v řetězech, který líčí příběh svobodomyslného černocha prodaného do otroctví. Patří k nejžhavějším kandidátům na Oscara.
Tematická dvoustrana připomíná 450 let od úmrtí génia renesance Michelangela Buonarrotiho. Za svůj život zažil třináct papežů a pro většinu z nich i tvořil.
Perspektivy se tentokrát věnují lidem bez domova. Bezdomovectví v sobě zahrnuje řadu problémů, které prorůstají celou společností. Na lidech bez domova je to jenom víc vidět.
Noviny uzavírá rozhovor s řezenským biskupem Rudolfem Voderholzerem. Po matce pochází z Čech a v exkluzivním rozhovoru zve čtenáře Katolického týdeníku do Řezna na Katolické dny.
Zobrazeno 933×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka