Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT11: věřící mají více dětí

13. 3. 2014 0:00
Platit dětem za domácí práce?

Zpráva Českého statistického úřadu potvrzuje skutečnost, kterou můžeme i laickým okem pozorovat: totiž že nábožensky založené ženy mají více dětí. Na ženy, které se k víře nehlásí, připadá v průměru 1,42 dítěte. U věřících je to 1,81 dítěte. Nejvíce dětí se podle ČSÚ rodí do katolických rodin.
Velkým zpravodajským tématem je však zejména dění na Ukrajině – věnuje se mu jak domácí, tak zahraniční zpravodajství. Exkluzivně informujeme o pomoci čtyřem desítkám zraněných Ukrajinců, jimž se dostává pomoci v českých nemocnicích. Zásluhu na tom má i Charita ČR.
Kulturní stránka nabízí recenzi zásadního filmu, který právě v těchto dnech přichází do českých kin. Je jím snímek s názvem Všetky moje deti, jehož hlavními hrdiny jsou kněz P. Marián Kuffa a lidé ve slovenských romských osadách.
Tematická dvoustrana se ohlíží za rokem pontifikátu Svatého otce Františka. V čele katolické církve stanul 13. března loňského roku. Čím papež oslovuje a jaké důrazy u něho zatím můžeme sledovat?
Rodinná příloha Doma nabízí téma s titulem Děti a práce. Jak vést doma naše ratolesti k pracovitosti a čím je motivovat? Patří potomkovi za pomoc v domácnosti finanční odměna?
Uvnitř listu čtenáři naleznou speciální přílohu Na počátku. Představuje se v ní obecně prospěšná společnost, která už dvacet let usilujo o ochranu a rozvoj lidského života. O své zkušenosti s činností společenství vypráví mj. P. Marek Orko Vácha.
Noviny uzavírá rozhovor s provinční představenou Kongregace Dcer Božské lásky Anežkou Dedkovou. Sestry za války zachránily život mnoha dětem a samy na své kůži okusily mnohé těžkosti a ústrky zejména v následujícím období komunismu.
Zobrazeno 846×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka