Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT13: Bible pro neslyšící, zaníklá města

26. 3. 2014 15:38
V přilohách o úzkosti dětí a projektu Praga-Haiti

Bible pro neslyšící samozřejmě nebude něčím docela jiným, než znají lidé, kteří o sluch nepřišli. Pouze se jedná o její překlad do znakové řeči. Za nápadem stojí Teologická fakulta Jihočeské univerzity.
Domácí zpravodajství se věnuje i podpoře českých křesťanů kubánským disidentům, ohlíží se za dvacetiletím práce brněnského Centra naděje a pomoci či desátým výročím restaurace, která si potrpí i na pastoraci v moravské metropoli.
Publicistická část novin se věnuje pozoruhodnému seriálu z produkce veřejnoprávní televize. Na obrazovky totiž vstoupilo téma, jež je v současné společnosti spíše tabu. Dokumentární cyklus Život se smrtí sleduje osudy sedmi lidí, kteří bojují se smrtelnou nemocí, respektive míří ke smrti.
Nikoliv na obrazovky, nýbrž do kin míří napínavý životopisný film světoznámého režiséra Andrzeje Wajdy. Nese titul Lech Walesa a pojednává o legendě polského odporu proti komunismu. Kulturní rubrika přináší recenzi.
Tematická dvoustrana nese neradostný titul. Připomíná však skvrny naší historie: Zánik měst. Je to přesně padesát let, co padlo rozhodnutí o likvidaci Mostu a unikátním přesunu zdejšího kostela. Most ale nebyl jediný případ!
Rodinná příloha Doma se tentokrát zabývá zejména úzkostmi dětí. Se strachem a úzkostmi bojuje během prvních let života snad každé dítě a spolu s ním i jeho rodiče. Jak mu mohou pomoci?
Uvnitř listu čtenáři naleznou speciální přílohu Praga-Haiti. Čtenářům KT se připomínají projekt a lidé, kteří bojují za důstojnost těch nejchudších.
Noviny uzavírá rozhovor se soukromým zemědělcem Pavlem Hrubým. Nahlédněte do života člověka, který druhé živí plody země a své práce.
Zobrazeno 959×

Komentáře

Renata Svobodová

Ten rozhovor se zemědělcem Pavlem Hrubým je fakt zajímavý! http://www.katyd.cz/clanky/misto-psychologie-nasadil-hovezi.html

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka